Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák lehetne egy kérdésem?

Anyukák lehetne egy kérdésem?

Figyelt kérdés

Érdeklődni szeretnék,hogy mennyiből éltek meg egy hónapban,és mennyit költötök a babára?Hány gyermeketek van?

Azért lenne fontos,mert gondolkodunk mikor vállaljuk a 2. babánkat,és kíváncsi vagyok mások mennyiből élnek meg,hogy a jelenlegi kereset elég lenn-e vagy várjunk egy évet amikor már jobban belendül a munka.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. ápr. 22. 09:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez családonként változó. Nem mindegy,hogy márkás cuccokat veszel a babának, tápszerrel és bébiétellel eteted,v agy te főzöl neki vagy szoptatod.

De egy gyerekre nem akkor kell többet költeni,amikor még pici. Ahogy nől,úgy kerül egyre többe.

2012. ápr. 22. 09:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Kisfiam 1 éves,tápszeres,én főzök neki,üveges bébiételt max utazáskor eszik,3 hónapos koráig szopizott,H&Mben,C&Aban,Scampban,angol turiban szoktam Next és egyéb márkás használt ruhát vásárolni,szuper minőségűek negyed annyiért,a H&Mben is remek áron vannak jó minőségű ruhák.Jelenleg havi 200ezerből élünk meg,havi 40ezret költök kb a kisfiamra,nem úgy gondoltuk,hogy most rögtön de fél-1 éven belül szeretnénk még egyet vállalni,ha jól megy a vállalkozásunk akkor havi 3-400ezer lenne a bér.Babakocsi,kiságyat,szekrényt kéne újat venni.
2012. ápr. 22. 09:59
 3/11 anonim ***** válasza:
72%

Még kicsi addig tudsz spórolni,(félre rakozsgatod amit kapsz utána)gyes -családi.

Nem tudom mennyit költök rá fejenként,ruhával sokat tudunk spórolni.:)

Négy gyermekem van,egy háztartásban heten élünk 180ezerből élünk.

2012. ápr. 22. 10:03
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen a ruhán lehet is,rengeteg ruhát örököltünk,nekem csak ki kell egészítenem.Magunknak 1 évben max 2szer vásárolunk ruhát,kisfiamnak meg ahányszor látom hogy kezdi kinőni a méretet.Csak a pénz fog minket vissza szeretnénk még 2-3 gyermeket,csak elbizonytalanodtam hogy 3-400ezerből meg lehet élni 3-4 gyerekkel,úgy hogy ne hónapról hónapra nélkülözve éljünk,vagy vállaljuk be egyelőre a 2.at kb 1 év múlva,majd várjunk még,és ha többet keresünk akkor vállaljunk még.Köszi az eddigi válaszokat!
2012. ápr. 22. 10:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekünk a havi keresetünk a férjemmel 340 ezer. Ebből 186 ezer a lakáshitel. Van egy 3 és fél éves fiam és egy lassan 3 hónapos, tápszeres kislányom. Ruhákat kapunk, arra nem nagyon kell költeni, így ezzel rengeteg pénzt meg lehet spórolni. Nem mondom, hogy dúskálunk a pénzben, de nem éhezünk. Úgy gondolom, hogy ha nincs hiteletek, akkor havi 200 ezer forint mellett be lehet vállalni a második babát.
2012. ápr. 22. 11:41
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
hülyéskedsz??ennyi pénzből bőven meg lehet élni 2 gyerekkel szerintem....
2012. ápr. 22. 11:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen ennyi pénzből beválaszthatsz még 2-3 csemetét!!!
2012. ápr. 22. 13:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

mi jóval kevesebből élünk 2 gyerekkel 3éves és 8 hós, bébiételt eszik a kicsi, és Next cuccokba jár :)

szerintem HAJRÁ TESÓ!!!

2012. ápr. 22. 14:39
 9/11 A kérdező kommentje:
Nincs hitelünk,köszi szépen,most kicsit megnyugodtam,akkor még várunk egy 6-8 hónapot,hogy biztos elég legyen a pénz és akkor jön a tesó,aztán a többi tesó. Köszi a segítséget :) Köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 22. 16:13
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Figyi, szerintem erre a kérdésre mások nem igazán tudnak neked úgy válaszolni, hogy az hasznos legyen.

Mert van aki 3 gyereket nevel havi 150-180-ból hitellel és elvannak, de a kérdésedből úgy érzem, hogy ha nektek ennyi pénzt kéne beosztani egy hónapban, akkor nagyon frászba lennél.

És ez normális is, mert mindenki azzal gazdálkodik ami van.Vannak olyan dolgok, amik neked most alap szükségletek és el nem tudnád képzelni, hogy ne vedd meg, más viszont totál fölöslegesnek tartja.

Saját példámból írom ezt...a válság előtt még szüleimnél laktam, tök jól éltünk, nem volt gond megvenni 8ezerért egy táskát csak azért mert megtetszett.Aztán a válság taccsra tette szüleim vállalkozását...E mellett férjhez mentem, született egy kisfiunk, albérletbe úgy, hogy nekem nem is volt munkám.Most úgy tűik becsúszott a tesó, aminek nagyon örülünk, bár anyagilag állhatnánk jobban...nem akarom részletezni, csak annyit, hogy jelenleg 40ezer jó ha marad úgy mindenre(kaja,pelus,stb) és ezt nem panaszképp írom:)

Csak azért,hogy tudd, más ilyen anyagi helyzetben meg sem gondolnál, hogy vállaljon-e gyereket, és egy percet sem várna!A másik amiért leírtam, hogy ne legyél annyira rágörcsölve az anyagiakra, mert az jön megy.Én biztosra tudom, hogy nekünk is lesz jobb!!És ezzel nem azt mondom, hogy nektek rosszabb lesz, kívánom, hogy soha ne kelljen nélkülöznötök és mindig mindent meg tudj venni amit szeretnél, csak ha tudd, hogy nem ez számít:)

Remélem nem vetted rossz néven amit írtam:)

Sok sikert a tesóhoz:)

2012. ápr. 22. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!