Cukkinit és a paradicsomot hogy készíthetem el a babámnak?
Én cukkinit így szoktam: megpucolom, feldarabolom, egy krumplival megfőzöm, a vízbe teszek kis sót is + kaprot. Ha megfőtt, lepürésítem, hozzáteszem az előre elkészített csirkemellet (megfőzött, lepépesített, jégkockatartóba lefagyasztott) és egy adagolókanál tápszert + 1 kk olíva olajat.
Van, hogy krumli helyett rizst teszek.
Paradicsomot püréből szoktam, amiben nincs tartósítószer, csak só. Krumplival vagy tésztával + hússal + olíva olaj. Krumlishoz babér levelet szoktam, tésztáshoz bazsalikomot, hagymát, fokhagymát.
első vagyok
Azért kérdeztem hogy hány hós hogy lehet-e már neki hagyma fokhagyma habarás,tejföl stb.
Én így csináltam annak idején:
pici olajon megdinszteltem egy kis hagymát majd rá a megpucolt,megmosott,felkockázott krumpli,cukkini és egy pici vízzel majd mikor majdnem puha volt akkor hozzádobtam egy kis kocka csirkemellet(nyersen)mikor a hús is puhára fött turmixoltam!
A krumplit helyettesítheted sárgarépával illetve majd mikor ehet már joghurtot akkor a végén lisztes-joghurtos habarással sűrítheted.
Fűszerezésként használhatsz petrezyelymet,kaprot,lestyánt.
A paradicsomot meg úgy csináltam,hogy forró vízbe dobtam fél perce majd lehúztam a héjját,magját kivágtam!Krumplival összefőztem és egy kis szölőcukorral édesítettem(nem várható el a babától,hogy olyan savanyún egye)Majd husi hozzá és a végén turmixoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!