Újszülöttet ti beraknátok a szuperalvó nagy mellé vagy nem?
Nemsokára megszületik a kistesó. A 2 és fél évesem szuperalvó 4 hónapos kora óta. Most este fél 9-től reggel 7-ig alszik. Félek, hogy ha berakom mellé a babát akkor fel fog kelni, ha sír és nem lesz kipihent, nyűgös lesz. Vagy 1-2 hét és megszokja a tesót? tapasztalatokat szeretnék.
A másik, hogy bevisszük a mi hálószobánkba pár hónapra a babát, de akkor mega férjem nem tudna pihenni és ő vezet, szóval nyugodtabb vagyok ha ő teljesen pihent reggelre.
Ne haragudj, hogy nem tudok rá válaszolni de ez engem is érdekel:)
Szeptemberben érkezik a tesó, lányom jó alvó, sajnos vagy az van nálunk is,hogy velünk alszik a pici a nagyszobába vagy berakom a lányom mellé. Férjem sokat dolgozik, felelősségteljes beosztásban, nem lenne szerencsés, ha nem tudna pihenni.
így van ahogy az első válaszoló írja, ez a legjobb megoldás.
apának pihennie kell, a nagynak is, a picinek meg csak rád van szüksége az első pár hétben.
már csak azért se jó ha a nagy mellé rakod, mert így ingázhatsz 3 óránként ahelyett, hogy pihennél.
na meg ha beviszed megetetni magatokhoz, apa pont úgy felébred, akkor meg minek a nagyot is megzavarni?
Szia!!
Nálunk szuper alvó 3,5 éves van, és úgy tervezzük majd, hogy egy szobába kerülnek, a miénk mellé. Kíváncsi leszek, hogy megy majd. Természetesen, ha felébred a nagyobb, akkor átkerül hozzánk a kiságy a nem alvós időszakra.
Ági
Én az első pár hétben nem tenném a nagyhoz a picit, mert nem tudhatod előre, hogy a pici mennyire lesz jó alvó, mennyire lesz sírós stb. Ha meg veletek van, az sem jó...
Az jó megoldásnak tűnik, hogy apuka aludjon a nagyobb gyerekkel egy darabig, és aztán ha a kicsi jó alvó lesz, akkor mehetne a nagyhoz.
2. vagyok!
Nálunk pl. azért nem működik, hogy lányom és apa együtt legyen, mert lányom este 8-kor alszik el, férjem meg kb akkor ér haza, eszik, zuhanyzik, néz egy kis tévét stb. Férjemtől sem lehet elvárni, hogy hazajön és a sötétben üljön és meg se moccanjon, lánykámat sem akarom kizökkenteni a kis megszokott környezetéből, nem akarom, hogy azét érezze, itt a tesó és minden megváltozik, még a szobájából is kitúrják:)
Nem jöhet szóba, hogy a férjem a lányommal aludjon, egyrészt szeretünk együtt aludni, akkor vagyunk együtt egész nap, másrészt ha eddig szülő nélkül aludt a lányom, most nem akarom rászoktatni. Meg nem is lenne kivitelezhető, az ő nagyágya és egy kiságy van a szobában, nem férne el hol a férjem. Őt meg nem akarom a mi hálónkba, meg van a kis kuckója, amihez ragaszkodik.
Köszi azért, de ez tuti nem opció.
Olyan vélemények érdekelnek, hogy ha valaki a tesó mellé rakta a babát, akkor mennyi idő volt, hogy megszokta a nagyobb, nem kelt fel ha éjszaka felsírt a kicsi.
Amúgy férjemet nem zavarná pár hónapig a baba a mi szobánkban, csak én szeretném ha pihenne, nagyon sokat dolgozik.
A nagyot meg nem szeretném kizökkenteni a kerékvágásból, megvan a rutinja, így is sok változás lesz, úgy gondolom a picinek kell beilleszkednie, nem a nagyot akarom bolygatni, így is nehéz lesz neki, hogy már nemcsak ő van nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!