Milyen cipőt vegyek lányomnak kintre?
Amíg nem jár önállóan, stabilan, puha, mezítlábas hatású cipő kell, hogy rendes kialakuljon az egyensúlyérzete, érzékelje a talajt, stb
Ezek a Pediped márjákú cipők, abból is az Első lépés cipőcskék. Van zártabb, nyitottabb is, én nemrég zártat vettem még, tavasszal elmegy, és lélegző, bőr cipő, így nem sül bele a lába.
AMikor egyedül, stabilan megy, olyat kell venni, aminek a talpa egyenes, nem ívelt (tornázik a talpa benne, hogy kialakuljanak az izmai), illetve belülről kifelé kicsit lejt a cipő talpa, ezzel is egyensúlyozásra, egyenes tartásra kényszerítve a babát, ugyanezért hátul a cipő legyen kicsit keményebb ( a boka felé, fölfelé menő része).
Ezek a Salus cipők, illetve jó a Dr Leo is, de vigyázz, abból némelyik totál kemény, az nem jó, ha kicsit sem hajlítható a talpa. A Salus a jobb szerintem.
u.i.: Nemrég jártunk ortopédusnál, nagy volt a katyvasz előtte, hogy mi a jó, mi nem, de most már értem!
Én ezeket a cipőket is ajánlanám nektek,ha kicsit nyitottabbat szeretnétek:
(ezeket a Deichmann áruházban tudjátok megvásárolni)
Igazából az lenne a leg jobb,ha mind a kettő tipusból vennél,egy-egy olcsóbbat,mert a
NYITOTT: a melegebb,naposabb napokra jobb..jól tartja a lábát
Zárt: a hűvösebb,csapadékosabb napokra jó..ez is nagyon jól tartja a lábát!!
és én most még tépőzáras/cipzáros cipőt ajánlanék! ( előző válaszoló voltam)
lemaradt:
Mindenfélét találsz, én ismétlem, zártabb elejűt vennék még, tavasszal ha melegebb van, akkor sincs nagyon hőség, annyira, hogy ne bírná el a zártabbat.
Ja, még annyiban jó a Pediped, hogy picit átalakították a talpát, kívül nem totál bőr, kicsit gumis, így bírja a betont!
Ha még segíthetek, írj privit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!