Ti hogy tűritek a gyerekeitekhez mosatlan kézzel nyúlkáló embereket?
Engem már betegnek néznek a figyelmeztetéseim miatt, de egyszerűen nem tűröm, mikor a 3hónapos babámhoz jön pl. a nagyapa cigizés után mosatlan kézzel és puszilgassa, meg nyúlkál a szájához, a dédiről ne s beszéljek, aki kiszalad a konyhából és a kezéről lóg a savanyúkáposzta, és azzal símogassa a babámat. Nekem az is gyanús, hogy ezek az öregek egyáltalán mosnak e kezet wc-használatután. Rám meg mérgelődnek, ha megkérem őket, hogy sziveskedjenek kezet mosni mielőtt babáznának.
Szegény beszélni nem tudó kisbabák hogy is szólhatnának, hogy NE nyomd a mocskos kezedet a számba?
Még én is undorodok az ilyesmitől, de legalább meg tudom védeni magam. De szegény kislányom!?
Van még valaki ilyen helyzetben? És hogyan csinálja, hogy ne is sértje meg a "piszkos kezűt", de határozottan elérje azt mondanivalójával, hogy nem nyúlhat úgy gyerekéhet?
Engem is idegesít és szolok mindenkinek,utcán meg tisztes távolság vagy azonnal törlőkendőt adok az illetőnek meg a babámat is megtörölgetem,anyósom hülye szokása volt a kezét puszilgatni pedig látta hogy beveszi utána a szájába na már most én rászóltam és a párom is mondta neki hogy mi sem pusziljuk ott az arca azt lehet vagy a homloka,de nálunk súlyosabb a helyzet mióta megszületett a kislányom megundorodtam anyósomtól sajnos pedig előtte imádtam őt.63 éves és szerintem spórolásból nem hajlandó megfürödni csak 1-1,5 havonta akkor is úgy,hogy szolt neki egyszer kétszer a párom de ő is restelli én meg nem vagyok hajlandó szagolni ezért undorral és bunkón beszélek vele és sajnos emiatt meg romlott a kapcsolatunk.Iszonyú büdös az egész ágya meg a heverő amin fekszik nap közeben és állandoan oda fekteti 4,5 hónapos kislányomat,és nem érti mér kapom fel és szaladok fel vele mindig.3hete ugyan azt a ruhát hordja.Pedig nem volt ilyen tavaly szülés óta valami változott lehet depressziós mert meghalt 4éve a párom apukája és szegény nem láthatja a kicsit de legalább az unokája egészsége érdekében megfürödheten 2 fürdőszobánk van és kinti WC-re jár és még meg sem mosakszik utána,egész nap a kertben van mezítláb és úgy fekszik le a kezén a körme alatt áll a piszok és úgy fogja meg a kicsi cumiját meg kezét nagy haja van pindurimnak és amikor az ölébe fogja átveszi azt a szagot.Teljesen kikészít engem és a páromnak sem merek már szólni!
Nagyon bocs az off-ért de ki adtam magamból mert nincs kinek elmondjam mert szégyenlem!
Nekem szerencsére csak nagymamám ilyen. Mindenki más mos kezet, amint ideér (vagy mi oda).
Én kiírnám az ajtóra szívbaj nélkül :) Valami vicces, frappáns dolgot rózsaszínben - biztos hatásos lesz :-))
12-es, semmi gond, hogy kiírtad, én sem bírnám ezt elviselni, amit te tűrsz, és elvezetném fürödni minden nep a mamát. Sok türelmet kívánok neked.
Utolsó, köszi az ötletet!
Sajnálom!
Miért jó ez nekik így nem értem én nem akarom utálni csak féltem a kislányom meg mi lesz ha majd nagyobb lesz és megmondja mamának hogy büdös?Előre félek!:))
Én a helyedben szereznék egy olyan matricát ami a helyes kézmosást mutatja vagy csinálnék egyet úgy hogy: Vigyázz kisbaba moss kezet!:))
Én nem vagyok szégyellős megmondani, hogy MOSS KEZET MELEG VÍZZEL ÉS SZAPPANNAL! mert a védőnő itt is csak egy kis hideg vízzel meglögybölte a kezét és kész...
Amúgy szörnyű, hogy én tanítsak egy védőnőt a higiéniára.
A nem kívánatos személyeknek pedig megmondom, maximum a lábát simogathatják meg, mert a gyerek a kezét a szájába veszi!
Nekem többet ér a gyermekem egészsége, minthogy ÉN szégyelljem magam más tudatlansága miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!