13hónapos babátok mennyi édességet eszik és mennyi gyümölcsöt eszik? és persze édességből miket eszik?
nekem max. a krémtúró, és a túró rudi az édesség, illetve még kap kekszet.
Általában napi 1x eszik gyümölcsöt, ahhoz adom neki a kekszet. Gyümölcsből kb. 1 kisebb alma, vagy fél banán, vagy 2 szem mandarin az egyszeri adagja.
Nem eszik túl sok gyümölcsöt, de nem édességgel pótolom.
Néha kap egy Túró Rudit vagy egy Dörmi mackót. De hetente max egyszer.
Gyümölcsből jóformán csak a banánt eszi meg, meg heti 2-3 poharas babagyümölcs is lecsúszik.
Babakekszet szokott enni, de azt is csak akkor, ha mondjuk még nincs kész az ebéd, vagy néha kaja után 1-2 szemet elcsócsálgat.
Barátnőm viszont minden félét ad a kislányának. Kinder csokit, kukit, ropit, kekszet, babapiskótát, tejszeletet, almát, répát, narancsot. Nem kövér a kislány, de nem is eszik normálisan. A tápszert megissza, minden mást úgy kell belekönyörögni.
Így szerencsémre ők előttem járnak a kevésbé jó példával (16 hónapos ott már a baba), így tudom, hogy nagyon nem jó rászoktatni a gyereket a nassolásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!