5 hónap körüli babátok mennyi gyümölcspürét eszik meg tízóraira?
Mi még csak 1 hete kezdtük a kóstolást almával és egyenlőre nem is kapott még semmi mást... nem akarom elsietni, mert eléggé hasfájós baba volt.
Ma 90 ml-t evett meg almából (pici burgonyával), de nincs összehasonlítási alapom, hogy mennyit kellene ennie (tudom, hogy ez babánként változó, csak hozzávetőlegesen érdekelne). És bár azt mondta a védőnőnk hogy addig amíg 150 körül nem eszik gyümiből pótoljam ki tápszerrel de ilyenkor nem kell neki a tápszer, jól lakik, 2-3 órára.
4.5 hósan kezdtük a lányommal a gyümit, almapréslve ment első nap pár kanállal, másnap már több lé, kevés rosttal, aztán püré, de elég tocsogósan pár napig, hogy figyeljem a székletét, amivel nekünk sok gondunk volt. Szerencsére beállt az almától, így egy hét után már annyi pürét mertem neki adni amennyit csak kért. Kb egy csurig pakolt vizespohárnyi mennyiségnek a felét ette meg, aztán kb két hétig mégszopott utána egy keveset. Aztán hirtelen megugrott és egy pohárnyit bevágott bármilyen püréből (közben bevezettük a kétféle barackot, szilvát meg a burgonyát, sütőtököt is, minden elsőre imádott és semmivel nem lett gondja) és utána már nem is szopizott, gyakorlatilag magának kiváltotta a tízórait.
A fiammal 5 hósan kezdtük, vele még gyorsabban ment, ő nagy zabás volt (még most is az) kezdéstől számított két hét múlva már 1-1.5 alma + 1 banán volt az adagja 10 óra magasságában úgy, hogy 8-kor tápizott kb 250 milit és délben ebédelt főtt kajából rendes adagot.
Unokahúgomat 4 hósan kezdték gyümiztetni, fél évesen még mindig ott tartottak, hogy fél almából püré és utána 50 ml tápi - nemtom minek, annyit igazán ki lehet már hagyni sztem, na mindegy, szóval ő meg kisétkű gyerek volt és hamar jóllakó felnőtt lett
Sztem ha nem igényli utána a babád a tápit, akkor ne erőltesd. Majd eszik többet, ha ő úgy érzi, hogy még fér a pocójába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!