A 15 hónapos oltás kötelező?
Nem kötelező mind a 2. Az egyik a prevenar, amit el lehet halasztani. Ezt ti kértétek a gyerekorvostól.
Az MMR oltás a kötelező. Én is nagyon paráztam tőle. Utána olvastam és hát nem sok jót írtak róla, már ami a mellékhatásokat illeti. 1 hónappal előtte már szóltam a nagyiknak, ha nagyon vészes lesz, akkor riasztom őket, beszereztem 2-3 féle lázcsillapítót stb.
Ehhez képest a fiam meg sem nyikkant tőle. Se láz, se nyűg, semmi.
Egyébként az egyik gyógyszerész ismerősömtől hallottam, hogy ezek új szériás oltóanyagok, kevesebbszer fordul elő mellékhatás.
Viszont a gyerekes ismerősöktől az jött le, ha a 2 oltást egyszerre kapja, szinte borítékolható a láz.
Ja, és én csak az MMr-t adattam be.
MMR kötelező. nem piszkálni akarlak, de mielőtt kiakadsz tőle, utánaolvashatnál.
azért betegszenek meg utána a babák mert él vírust adnak be csak legyengítettet.
de mivel lenne jobb ha nem a gyengítettet hanem a rubeolát kapná el??? vagy a szamárköhögést?
azt nem sajnálnád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!