Miért kérdezi mindenki hogy, hogyhogy még nem megy a 8,5 hós babám? Mert másnak ilyenkor már ment. Annyira idegesit ez a kérdés. Enyém még csak most kezd mászni.
én sem értem az ilyen kérdéseket. nem is egészséges, ha túl korán megy egy gyerek, mert a gerincét terheljük vele. én az ilyen kérdésekre azt szoktam válaszolni, hogy nem is akarom, hogy menjen, mert felesleges erőltetni. különben is addig jó, míg a földön van, utána vége minden nyugalomnak. szaladhatok utána még eleget. és ezzel témát is váltok általában. aki ilyen "mafla"kérdést tesz fel nekem, azzal nem akarok tovább a gyerekről beszélgetni:-)
ne aggódj, az én fiam most tanult meg mászni és abból felülni, egy hete és már elmúlt 9 hónapos. ugyan látom rajta, hogy szeretne felállni, de nem segítek neki. találja csak meg egyedül azt a technikát, amivel majd később is fel tud állni egyedül. legyen az akárhány hónaposan.
Kislányom 5 hónapos koráig szíjban volt, utána kezdett forogni(attól nem tudott), 6 hó körül mászogatni. Most 9,5 hónapos, nagyon gyorsan mászik, minden mellett feláll, egyedül is megy, ha pl dohányzóasztalba tud kapaszkodni. Kb 1 hete kapaszkodás nélkül meg tud állni 20-30 másodpercig, vezetve meg megy. Mire egyedül tud majd menni, biztos lesz 11-12 hónapos.
Szerintem nem vagytok elkésve!
Azt nem írtad, milyen nemű, de a környezetemben a lányok hamarabb állnak/mennek!
Igazuk van az előttem válaszolóknak! 8 és fél hósan teljesen jó, ha mászik a babád!!
Az enyém nem volt egészen 7 hós mikor felállt, előbb tudott állni mint mászni, de menni "csak" most 11 hósan kezdett egyedül, kapaszkodás nélkül.
Szóval egyáltalán nem vagytok elkésve!!!
Kislányom 9 hónapos. Már egy ideje mászik, pár hete feláll egyedül mindenhol, de nem jár, mégcsak lépegetni sem szeret. Kipróbáltam, hogy ha fogom a kezecskéit, akar-e "sétálni", de pár lépés után hajlította be a térdeit, ment le mászópózba. Azóta nem is próbáltam. Neki még a mászás tetszik, erre van szüksége, nem is bánom.
Én is kiakadok ilyen kérdésektől, de ne aggódj, mindennek eljön az ideje, biztos szuper picúrkád van neked is :-)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!