Hány hónapos kortól lehet leghamarabb használni a 9 kg-tól autós üléseket?
1. Eléri a gyerek a 9 kilós súlyt;
2. stabilan üljön akkorra;
olyan 9-10 hónapos kor körül.
mert nem elég, hogy felüljön, azon túl stabilan kell tudnia ülnie, olyan fél órát, és akkor elég erős a nyaka hozzá, hogy menetiránynak megegyezően beköthető legyen.
de mostanában már a legtöbb ülésre az van írva, hogy 9kg-től ÉS 1 éves kortól, tehát mindkettőnek meg kell felelni
ha biztonságot is nézed akkor 12 hós kortól, elötte nem a legbiztonságosabb.
Lányom 8 hósan már magától stabilan felült, 11 hósan egyedül ment, és ekkor tettük rendes ülésbe. ekkor már kinötte ténylegesen a hordozót.
de szerintem a kinövés függ az évszaktól is. lányom szeptemberi gyerek, így nyáron simán bele fért a hordozóba. egy téli nagykabátos 11 hóst sokkal nehezebb bele gyömöszkölni a hordozóba, megértem ha valaki akkor már 8 hósan átteszi az ülésbe, de egy baleset esetén nem a legbiztosnásgosabb egy ilyen piucinek az ülés 12 hós kor alatt.
nekünk azt mondták az eladók, és az ülés papírján is az van hogy 8hó, vagy 9kg. Nekem mindkét fiam egy évesen volt 9kg, és kb 10hós koruktól használtuk azt az ülést.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!