Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért szopja az öklét szoptatá...

Miért szopja az öklét szoptatás után?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy az ökölszopás elvileg az éhség jele, de akkor szoptatás után miért csinálja? Kizárt dolog, hogy éhes maradt, mert bőven van tejem, és ha vissza is teszem mellre, már nem kér. (9 hetes babáról van szó)

2012. ápr. 4. 14:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Reflex. Gyakran csinálják ezt a babák. Majd meglátod, hogy ha nő, akkor is mindent a szájába tesz majd, megnyalogat. Pedig nem éhes, inkább így ismerkedik a világgal.
2012. ápr. 4. 14:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ökölszopás nem csak az éhség jele.

Gondolj bele, hogy milyen kicsi még a babád, és semmi mást nem tud csinálni, csak azt rágcsálni, ami épp a kezére esik, és ez jelenleg nem más mint maga a keze. :)

A legjobb játékszer, a legjobb nyugtató neki most még! S tudod mindig kéznél van! Később mást fog a szájába venni, ha már nyúlkál dolgokért (bár akkor is előszeretettel rágcsálják a saját kezüket is még).

2012. ápr. 4. 14:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Szóval akkor fölösleges aggódnom emiatt, ez normális, és nem utal arra, hogy bármi baja - éhség stb. - lenne, ugye?
2012. ápr. 4. 15:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez teljesen normalis, ahogy a tobbiek is irtak, ne aggodj! En babam is ragcsalja az oklet, meg mar a jatekait is. Eleinte en is azt hittem, hogy ehes, de aztan sokat olvastam a temaban, es megnyugodtam, hogy ez nem ehseg, csak elvezi az uj felfedezeset :)
2012. ápr. 4. 16:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is ezt csinálta, később amikor ügyesebb lett akkor már bekapta az ujját:-)
2012. ápr. 4. 18:21
 6/6 anonim válasza:
Nálunk is ez volt a helyzet. Először mi is azt hittük, hogy éhes, de mivel mindig ugyanabban az időben kezdte el ezt csinálni, így számunkra is világossá vált, hogy ez nem az éhség jele. A párom eleinte ráadásul cumi ellenes volt,de mivel már 3 hete ment ez a vívódás (gondoltuk kinövi pár hét alatt), úgy döntöttünk, hogy adunk neki cumit (mert fekve még nem találta meg a kezét, még csak 6 hetes volt akkor). A cumi viszont megnyugtatta és amikor már nem kellett neki kiköpte és elaludt (valamikor csak pár percig cumizott és elég is volt neki, persze volt, hogy hosszabb ideig cumizott). Most már szopizza a kezét pár napja, így a cumit már nem nagyon igényli.
2012. ápr. 5. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!