Mennyit érez meg a baba abból, ha az anyukája ideges?
Ha még szoptatod is, akkor azon keresztül is megérzi, igen. Felfogni még nyilván nem tudja úgy, ahogy egy nagyobb gyerkőc, de érzi és ki is hathat rá.
Eddig nem vetted még észre rajta, hogy amikor te feszült vagy, ő is úgy viselkedik? Enyém elég hamar visszajelezte, ha én anno így voltam (sőt, most is jelzi így is), olyan volt nekem, mint egy tükör. De akkor rögtön tudtam is, hogy oké, állj, lassítsunk.
Ha ez az idegesség nem állandó vagy extrém fokú, akkor nem hiszem, hogy annyira hosszú távon ki fog rá hatni. De akárhogy is, gondolom, igyekszel azért megnyugodni te is, nemcsak elfedni a "tüneteket". Nyugodj meg, ezen minden anyuka átesik, de a legtöbbünknél nem okoz tartós gondokat. Próbálj úgy hozzáállni, hogy amikor a babáddal vagy, kikapcsolsz minden mást és csak rá figyelsz. Élvezd ki ezeket a perceket, olyan gyorsan felnőnek ám... A házimunka, minden más ráér.
:)
abszolút mindent érez, az utolsó apró rezdülésig. de ne aggódj, ha nem viszed túlzásba, nem lesz baj, csak tudd, h ha te ideges vagy, ő nyűglődik vagy sír. ez addig megy így, amíg te meg nem nyugszol.
képtelenség idegesség nélkül kibírni, de ha nagyon szakad a cérna, jobb, ha otthagyod a kiságyban (még ha sír, akkor is), és kimész a szobából 1-2 percre, amíg megnyugszol, mint hogy remegő gyomorral foglalkozz vele.
nem, a természete nem ettől függ, viszont viselkedésmintát tanulhat. pl. ha stresszhelyzetben rákiabálsz, később ő is kiabál majd, ha stresszes. ha ráütsz a kezére, ő is megüti majd a játszótéren a kisebb gyereket. (csak példaként írtam). azt kell megtanulnia, h tudjon higgadni. ez neki a későbbiekben jelentős, neked viszont már most, mert ha most ideges vagy, később föl fogsz robbanni, amikor majd hisztizve-visítva ellenkezik :-)
Köszönöm a válaszaitokat. :) Nem kiabálok vele, meg semmi ilyesmi, inkább épp a másik véglet vagyok: az, aki 3x ellenőrzi a fürdővíz hőmérsékletét, állandóan méregeti a babát, stb, szóval igyekszem mindent a lehető legjobban csinálni. Ezért is aggódom kicsit amiatt, hogy átragasztom a babára az idegességemet. Valószínűleg én még a nyugodtabb anyukák közé tartozom, viszont maximalista vagyok, és nehezen nézem el magamnak a legkisebb hibákat, a legkisebb idegességet is.
De köszönöm, amiket írtatok, igyekszem nyugodt maradni, főleg szoptatáskor, és igyekszem egy kicsit kevésbé maximalista lenni, mert azt hiszem, néha csak magamat idegesítem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!