Miért csinálja ezt a babám az evéssel kapcsolatban?
Most ilyenje van éppen. :)
Lehet, hogy most kicsit válogatósabb szakaszban van, vagy ilyen módon játszik az étellel (és veled), vagy próbálkozik vele, hogy meddig terjed az ő kompetenciája.. bármi lehet.
Szerintem túl sokat ne foglalkozz ezzel. Ha nem látsz rajta aggasztó jelet (pl. betegségre utalót), akkor valószínűleg nincs nagy baj. Persze azért próbálkozz nála rendszeresen és kitartóan, de mindenáron erőltetni nem érdemes. Azt azért mondjuk érezze, hogy az evés nem játék és ne kínáld őt agyba-főbe különböző ételekkel, ha valamit épp nem eszik meg, nehogy pont erre szokjon rá. Pl. legyen egyvalami kedvenc a talomban, ha épp nem akar enni, de ha azt se kéri, akkor hagyd rá. Majd eszik, ha megéhezik. De ha csak csupán hobbiból, játékból brahizik veled, azt azért sokáig ne hagyd.
Szóval valahol az arany középúton maradj szerintem.
Nálunk volt már leves-korszak, párizsi-korszak, csemiubi-korszak, vajas kenyér-korszak.. Régen az epres joghurt volt a minden, most az őszibarack a menő.. Anno a banán kellett, most az alma..
Szóval igen, mindig lesznek ilyenek. :)
3. vagyok
Bocsi az off-ért, de xStefix-et kérdezném: mikortól adtál epres joghurtot? Írtad, hogy volt olyan korszak is. Már adhatok 13 hós kislányomnak?
Hű, jó kérdés... Mi nem voltunk allergiásak, úgyhogy szerintem adtam már 1 éves kora után, de nem tudom pontosan. De a legtöbb táblázatban 2 évtől írják a magok miatt.
Szerintem, ha tudsz olyat venni, amiben nincs mag, vagy házilag készíted és átpréseled az epreket + nincs allergiaveszély, akkor kipróbálhatod már. Remélhetőleg nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!