Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az gáz, ha 20 hós babám,...

Az gáz, ha 20 hós babám, kisfiú, még nem bilizik? Mindenki kérdezgeti, hogy bilizik-e már?

Figyelt kérdés
Másfél évesen minden este elkezdünk fürdés előtt bilizni,tetszett neki,napközben is csináltuk,volt kaki is,de egy hónap múlva csak nyafogott és nem akart ráülni.Nem is erőltettem előtte se utáánna se.Most megint próbáltam a bilit és még mindig nem akarja.Ti mikor kezdtétek a kisfiatokat biliztetni?Állítólag akkor kell kezdeni,ha már tud mondani pár szót,beszél.Tapasztaltak írjanak,köszi.
2009. jún. 16. 14:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A vécézést akkor tudja elvégezni a gyerek, amikor irányítani tudja megfelelően a záróizmokat. Ehhez ki kell, hogy fejlődjenek a megfelelő idegpályák. Ezek nincsenek összefüggésben a beszéddel, más agyrészek felelnek ezekért.

Az én lányom 27 hónapos múlt és néha bilizik, de még nem szól, hogy most menne, csak már utólag. Azaz, tudja, hogy ha a kaki már megvan, de azt még nem tudja irányítani, hogy addig ne jöjjön, míg a bilire nem ül. Egyszerűen még nem érett rá.

Engem anyám 12 (!) hónaposan már biliztetett, meg is lett az eredménye - nem múló szorulás és állandó puffadás kisebb szellemi vagy lelki terhelés után is.

A babád egyértelműen jelezni fogja, hogy most már megy neki az önálló wc. Ha hajtod, akkor megfelelésből megcsinálja, de szorongani fog emiatt. És felnőttként issza a levét.

2009. jún. 16. 14:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor tudod rászoktatni, ha ő is akarja. Nem vagytok még elkésve.

Nyáron szokott könnyebben menni. Hátha most melege lesz a pelusba.

Ha ő akarja, akár pár hét alatt is szobatisztává válhat. Ha mi szeretnénk, akkor pedig kínlódhatunk vele hónapokig is (Tapasztalat :)

Legyen a bili szem előtt!

Kitartás!

Sok sikert!

2009. jún. 16. 14:25
 3/10 anonim ***** válasza:
26%

Ha megtudod oldani akkor probaljal valami monoton, vagy altato dalt bekapcsolni neki, es az is eszembe jutott, hogy lehet, hogy tul sok a "latnivalo" az agya körül, ezeket talan szerencses lenne ilyenkor elpakolni. :)

Most ennyi jutott az eszembe, de meg gondolkozom!

Amugy ha keves alvasigenye van, akkor lehet, hogy szerencses lenne "kifarasztani" direkt. Pl. : görgethetned az agyon, vagy akar a labadon is, "nyuzhatnad -dobalhatnad", vagy egy kellemes levegöztetes is alomba tudna nyomni szerintem. :)

Remelem valamelyik bejön! :)

2009. jún. 16. 14:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó...szerintem te máshova válaszoltál.....
2009. jún. 16. 14:29
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Hu bocsi, az elözö vagyok, nem tudom miert hozzad tette be a valaszomat amit egy masik anyukanak irtam. :)

Ami a bili kerdes illeti : nagyon nagyon nagyon meg kell dicserni mar akkor is, ha raül a bilire, ez az elsö lepes. Aztan mar egyre gyakrabban akarja tudatosan hallani, hogy örülsz neki, es boldog vagy, aztan szepen lassan kialakul, hogy oda lehet pisilni -kakilni is.

Meg esetleg kis babakkal, allatkakkal lehet mutatni, es eljatszani, hogy oda pisil - kakil, es milyen ügyesen csinalja. A dicseret az, ami kulcsfontossagu. :)

2009. jún. 16. 14:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy csináljuk, hogy a reggeli kaki után leveszem a pelust róla, és csupasz popival rohangászik mindenfelé. A bili a szobában van midnig ugyanazon a helyen. Elmondom neki többször, mikor szaladgál körülöttem, hogy a pisilni kell, ülj a bilire. Pár alkalommal a szőnyegre sikeredett a produktum, de a kislányom nincs oda, ha végigifolyik a lábikóján a pisi. Megbeszéltük, hogy amikor jön a pisi, gyorsan üljön a bilire, úgy nem lesz olyan a lába. 18 hónapos egyébként. Egyszercsak szólt hogy kakiiiii (ezt mondja a pisire is :-)))) és ráült a bilire. Sikerült. Tapsoltunk ezerrel, nagyon megdicsértem, megpuszilgattam. Ez olyan 2 hete történt. Tegnap együtt vittük ki a bilit hogy a tartalmát kiöntsük a vécébe, egy darab papirral megtörölte a nunit, bedobta a vécébe, majd kezet mostunk :-)

Én meg pityeregve mostam el a bilit, amikor nem látta :-)))

Egyébként nem gáz ha még nem bilizik, most nincs jóban a bilivel, ha valaki kérdezi :-)))Bölcsibe fog menni? Lehet jót tenne neki, ha a többieket is látná bilizni. Vagy valamelyik olyan ismerős kisgyereket, akiről tudod, hogy bilizik. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Sok sikert!

2009. jún. 16. 14:39
 7/10 anonim ***** válasza:
mi is 20 hónaposak vagyunk, de csak ráül pár mp re és megy tovább.Amikor meleg van adok rá kis bugyit és szólok neki hogy ha pisilni kell szóljon. de eddig a bugyiba sikerült. De én sem erőltetem neki. Ha bepisil kicserélem a bugyit addig sem a pelus melegíti.
2009. jún. 16. 15:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Köszi a sok bunkonak, aki lepontozott, csak azert, mert rossz helyre ment a valaszom.

Bocs, de nem birtam ki, hogy ne reagaljak ra.

Miert nem kepesek a jo szandekot szem elött tartani????

Hogy ez az egesz azert van kitalalva, hogy egymasnak adjunk tanacsokat, tippeket, vagy legalabb megnyugtatast, hogy nincs egyedül a problemajaval!!!!!

Jo lenne, ha a rendszer lehetöve tenne a lepontozas indoklasat, plusz a lepontozast ado email cime is publikussa valna, mert talan akkor nem lenne ennyi!!!

2009. jún. 17. 12:04
 9/10 A kérdező kommentje:
Utolsó(12 órási)!Bár nem tudom mit írtál,mert én nem találtam semmi nem ide illőt.Vagy az a válasz törlődik?Hogy működik?És mi az hogy értékeld a választ plusz pontokért?Hol ír pontot?Amúgy persze,én is dicsértem amikor belepisilt,néha kakilt,még a wcbe is beöntöttük együtt a cuccot és köszönt neki,és örült.De nemtom mi lett vele kb. egy hónap után meg nem akart ráülni így nem erőltettem.Ha pedig nem jött semmi a bilibe akkor nem szóltam semmit csak visszapeláztam.Nem értem.
2009. jún. 17. 13:26
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ.Most kicsit megnyugodtam,hogy ráérünk ezzel,de amikor beleültetik az ember fülébe a bogarat................elkezd aggódni.
2009. jún. 17. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!