Az gáz, ha 20 hós babám, kisfiú, még nem bilizik? Mindenki kérdezgeti, hogy bilizik-e már?
A vécézést akkor tudja elvégezni a gyerek, amikor irányítani tudja megfelelően a záróizmokat. Ehhez ki kell, hogy fejlődjenek a megfelelő idegpályák. Ezek nincsenek összefüggésben a beszéddel, más agyrészek felelnek ezekért.
Az én lányom 27 hónapos múlt és néha bilizik, de még nem szól, hogy most menne, csak már utólag. Azaz, tudja, hogy ha a kaki már megvan, de azt még nem tudja irányítani, hogy addig ne jöjjön, míg a bilire nem ül. Egyszerűen még nem érett rá.
Engem anyám 12 (!) hónaposan már biliztetett, meg is lett az eredménye - nem múló szorulás és állandó puffadás kisebb szellemi vagy lelki terhelés után is.
A babád egyértelműen jelezni fogja, hogy most már megy neki az önálló wc. Ha hajtod, akkor megfelelésből megcsinálja, de szorongani fog emiatt. És felnőttként issza a levét.
Csak akkor tudod rászoktatni, ha ő is akarja. Nem vagytok még elkésve.
Nyáron szokott könnyebben menni. Hátha most melege lesz a pelusba.
Ha ő akarja, akár pár hét alatt is szobatisztává válhat. Ha mi szeretnénk, akkor pedig kínlódhatunk vele hónapokig is (Tapasztalat :)
Legyen a bili szem előtt!
Kitartás!
Sok sikert!
Ha megtudod oldani akkor probaljal valami monoton, vagy altato dalt bekapcsolni neki, es az is eszembe jutott, hogy lehet, hogy tul sok a "latnivalo" az agya körül, ezeket talan szerencses lenne ilyenkor elpakolni. :)
Most ennyi jutott az eszembe, de meg gondolkozom!
Amugy ha keves alvasigenye van, akkor lehet, hogy szerencses lenne "kifarasztani" direkt. Pl. : görgethetned az agyon, vagy akar a labadon is, "nyuzhatnad -dobalhatnad", vagy egy kellemes levegöztetes is alomba tudna nyomni szerintem. :)
Remelem valamelyik bejön! :)
Hu bocsi, az elözö vagyok, nem tudom miert hozzad tette be a valaszomat amit egy masik anyukanak irtam. :)
Ami a bili kerdes illeti : nagyon nagyon nagyon meg kell dicserni mar akkor is, ha raül a bilire, ez az elsö lepes. Aztan mar egyre gyakrabban akarja tudatosan hallani, hogy örülsz neki, es boldog vagy, aztan szepen lassan kialakul, hogy oda lehet pisilni -kakilni is.
Meg esetleg kis babakkal, allatkakkal lehet mutatni, es eljatszani, hogy oda pisil - kakil, es milyen ügyesen csinalja. A dicseret az, ami kulcsfontossagu. :)
Mi úgy csináljuk, hogy a reggeli kaki után leveszem a pelust róla, és csupasz popival rohangászik mindenfelé. A bili a szobában van midnig ugyanazon a helyen. Elmondom neki többször, mikor szaladgál körülöttem, hogy a pisilni kell, ülj a bilire. Pár alkalommal a szőnyegre sikeredett a produktum, de a kislányom nincs oda, ha végigifolyik a lábikóján a pisi. Megbeszéltük, hogy amikor jön a pisi, gyorsan üljön a bilire, úgy nem lesz olyan a lába. 18 hónapos egyébként. Egyszercsak szólt hogy kakiiiii (ezt mondja a pisire is :-)))) és ráült a bilire. Sikerült. Tapsoltunk ezerrel, nagyon megdicsértem, megpuszilgattam. Ez olyan 2 hete történt. Tegnap együtt vittük ki a bilit hogy a tartalmát kiöntsük a vécébe, egy darab papirral megtörölte a nunit, bedobta a vécébe, majd kezet mostunk :-)
Én meg pityeregve mostam el a bilit, amikor nem látta :-)))
Egyébként nem gáz ha még nem bilizik, most nincs jóban a bilivel, ha valaki kérdezi :-)))Bölcsibe fog menni? Lehet jót tenne neki, ha a többieket is látná bilizni. Vagy valamelyik olyan ismerős kisgyereket, akiről tudod, hogy bilizik. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Sok sikert!
Köszi a sok bunkonak, aki lepontozott, csak azert, mert rossz helyre ment a valaszom.
Bocs, de nem birtam ki, hogy ne reagaljak ra.
Miert nem kepesek a jo szandekot szem elött tartani????
Hogy ez az egesz azert van kitalalva, hogy egymasnak adjunk tanacsokat, tippeket, vagy legalabb megnyugtatast, hogy nincs egyedül a problemajaval!!!!!
Jo lenne, ha a rendszer lehetöve tenne a lepontozas indoklasat, plusz a lepontozast ado email cime is publikussa valna, mert talan akkor nem lenne ennyi!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!