Milyen gyógyszerek, krémek szükségesek itthonra?
Külföldön élünk így nehézkes beszerezni a gyógyszertári dolgokat, viszont most jön ki egy ismerős kocsival. :)
Mik kell kellenek? Mi feltétlen szükséges? (3hónap múlva jön a baba:)
Popsikrém, fürdetőkrém, fertőtlenítős hintőpor, hidrogénperoxid (ez a két utolsó a köldökére kell)!
Az elején szerintem kb. ennyi elég is.
Első gyereknél mindent megvettünk, amit felírt az orvos.
Másodiknál: popsikrém, fürdető, szalicilsavas alkohol a köldökére (fülpiszkával tisztítottuk). Én nem hintőporoztam, nem olajoztam, sőt eleinte csak kétnaponta fürdettem.
Germicid C lázkúp, Glicerines kúp (2g) - nem árt, ha van, fürdetőkrém, popsikrém, hexaclorofenes hintőpor (csak a köldökcsonkra használható, nagyobb területen toxikus lehet) + alkohol köldökre.
Ezek az alap dolgok. Esetleg testápoló (gyógyszertári), én használom a kisfiam bőrére, mert nálunk katasztrófális a víz.
Ami még jó ha van az otthoni patikában: orrszi-porszi, Nasivin baby orrcsepp, Calcimusc.
Köszi a válaszokat !
Olyan krémet küldött anyós hogy "gyulladáscsökkentő krém " és ez kimondottan gyerekeknek. Na de ha csak alap ápolás miatt kenem, akkor józan paraszti ésszel nem gyull.csökk. krémet használok. Nem de? :)
Gyulladáscsökkentő krém nem kell.. minek az elején? Mire?
Gyógyszertári popsikrém, orrszívó (porszívóhoz csatlakoztatható), gyógyszertári alkohol + hintőpor (köldökre), fürdetőkrém (gyógyszertári).
Én először johnson&johnsont vettem, de közölte a háziorvosunk, hogy nem jó, csak a fürdetőkrém. Ebből egy picit elkennsz a vízben és azzal fürdesd.
Lázcsillapító kúp (germicid, ez használható újszülöttnél is, de úgyis orvos látja majd ha beteg)
Van elketromos orrszívó is, az drágább persze, de jó használatot tehet,ha utaztok vagy nem akarod a porszívóra csatlakoztatni, mert az ugye hangos. (nekünk van és szuper)
Hát kb. ennyi :))
fürdetőkenőcs (a legolcsóbb gyógyszertári, nem kell ilyen Johnsonos vacakok)
popsikrém (olcsó gyógyszertári, gyerekorvos felírja)
alkohol a köldökére
hintőpor a köldökére (szintén olcsó gyógyszertári)
Germicid C kúp láz esetére
glicerinkúp - nem árt, ha van, székrekedés esetére
D-vitamin
Konakion (K-vitamin)
Szia! Én egy szintén külföldön élő anyuka vagyok. Én ezeket hozattam ki magunknak:
-Alkohol és sebhintőpor a köldökére
-Germicid C kúp
-Glicerinkúp
-D-vitamin
-Konakion (K-vitamin)
-Rózsaméz - szájpenészre
-C vitamin (csepp)
Elárulod, hogy melyik országban élsz?
Ja igen az orrszívó-porszívót én is ajánlom, mivel külföldön ez nem elterjedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!