Mit tegyek? Beindult, de szerintem nem lesz jó vége
Sziasztok!
Előre leszögezem nem dicsekvés, segélykérés!!!
Bár tudom, hogy úgy is meg fogom ezt kapni :(
Szóval, 6hós a kisfiam. 3. gyerkőc.
1 hónappal ezelött még azon aggódtam, hogy még mindig semmit se csinál.. 2x hasról hátra lendült aztán csókolom.. hozzá teszem, hogy erősen refluxos (kórházban igazolták) , háton 2 percet sem bírt ki a visszajövő étel és sav miatt. oda lett a szoptatás is stb. ar tápszert eszik, nagyjából rendeződött a dolog, de még nem az igazi.. na mindegy, reméljük ez mielöbb eltűnik majd.
a lényeg, hogy az elmúlt 2 hétben úgy beindult a kis maszat, hogy már rendesen négykézláb megy, sőőt feláll!! :(
és ez a probléma.. feláll, de rosszul, rossz nézni:(
általában a rüsztjén áll, az a kis duci rész a lábujjak felett, vagy épp szó szerint kifordított bokával ahogy épp összejön! mit tegyek? hogy fognak állni a lábai??
a kiságyban is felhúzza magát, az se jó. Tesók ágyán is, és a sajátján is.. bármi a közelébe kerül, máris "áll" össze vissza kifordúlt lábfejjel. és mivel ugye nem olyan erős még összerogyik, hol a fejét veri be , hol csak összerogyik:(
mit tegyek? Többiekkel nem volt ilyen..
legnagyobbikom mindent nagyon későn kezdett, volt ideje gyakorolni erősödni.. középsőm 6 hósan csak mászott, 8 hósan próbálkozott felállni, de nem így.. nem bicsaklott a lába mindenhova.. nem láttam még ilyet és félek hogy tönkre megy a lába..
ebben az esetben nem lenne jobb ha vennék gurujkát (komp) és inkább abban lenne?? tudom, nem a legjobb megoldás, de nem lehet fékezni :(
kapaszkodik az ágy rácsában 1 kézzel és visít, hogy nem bír közelebb menni, hogy 2 kézzel foghassa , persze hogy felállhasson.. elveszem és mint akit ölnek úgy ordít.. ha véletlen sikerül odaevickélni térden, felhúzza magát, szanaszét a lábai , majd nagy koppanás :(
Tudom erősödnie kell, hogy megálljon a lábán, de ő alaból rosszul kezdi, nem lábujjhegyen, hanem mikor hogy kifordult lábbal :(
Mit tegyek???
semmit. egy hét és befejezi a felállós korszakát és elkezd rendesen mászni.
Véletlen rájött valamire,most azt próbálja megcsinálni,de még nem tudja
mászik rendesen, a térdelv menés nem megy neki, ami nem is baj, legalább ez is hátráltatja.
komp ötlet nem jó?:(
Semmit nem kell tenned! Amíg magától csinálja, addig nem árt a lábának. Ne aggódj, nem úgy fogja megszokni. Hagyd próbálkozni, még kicsi és azért állnak úgy a lábai. A lényeg, hogy semmiképp ne segítsen neki senki sem, csak ha magától csinálja.
A komp sokak szerint ártalmas. Ebbe nem mennék bele, ha előző gyerekeidnél használtad és semmi bajuk, akkor tedd bele. Én használtam és makk egészséges a fiam. Bár tudom, most ezért leszek lepontozva :)
itt mucsafalván (bocsi :D) nincs ilyesmi mint gyógytornász. :D
Középsőnél volt 1-2 hónapig komp. nagynál nem.
nem tudom mit tegyek. épp ezért félek a komptól , mert annyi rosszat olvastam róla..
igen, a középsőmnél nem volt még net.. :D
Isten éltesse sokáig a lánykádat uccsó ! :)
bizony eddig a harmadik gyerkőc a legnehezebb, 1xűen mindenen parázok, holott úgy gondoltam így harmadszor már minden megy mint a karikacsapás, hát tévedtem...
nem fogja abbahagyni azt látom rajta. biztos vagyok benne, azért is irtam ki a kérdést.
ma is félre tettem már párszor, sőt az ágyából azért vettem ki, mert állt benne :D
védőnő látta, hétfőn voltunk a 6 hós státuszon, és ott is megtette, igaz nem tudott kiegyenesedni, mert a vetkőző oldalán kapaszkodva csinálta.. de látta a védőnő, csak hüledezett, de nem mondott smit rá
Ha nagyon furán állnak a lábai akkor Mucsafalváról mozdulj ki, és vidd el valahová, kérj a gyerekorvostól beutalót ortopédiára.
Az én fiam is felállt 6,5 hónaposan, akkor már mászott. És nem állt furán a lába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!