Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha a babám nem eszi meg...

Baj, ha a babám nem eszi meg nyersen az almát, csak főzve?

Figyelt kérdés
Próbáltam nyersen adni az almapépet, de nem eszi meg. Főzve és kis főzővízzel hígra pürésítve viszont igen. Most kezdtük a hozzátáplálást.
2012. márc. 30. 20:52
 1/10 anonim ***** válasza:

mennyi idős?

és semmi baj:)

olyan nagy baj ha főzve szereti a baba az almát?:D

2012. márc. 30. 20:59
 2/10 anonim ***** válasza:
30%
Nyersen több benne a vitamin. Keverj hozzá egy kis kekszet,akkor megfogja enni.
2012. márc. 30. 21:03
 3/10 A kérdező kommentje:

4,5 hónapos

Én is arra gondoltam, hogy mi marad a tápanyagokból főzve... de végülis a bébiételek is hőkezeltek, effektíve főzöttek...

Ha keksszel keverem még sűrűbb lesz. Ő épphogy hígabban eszi.

2012. márc. 30. 21:09
 4/10 alaszka ***** válasza:
Enyém is így ette az almát egy ideig, másképp nem kérte. Most 9 hónaposan már szereti nyersen is. Nem baj szerintem, csak ne főzd sokáig, pár percig max.
2012. márc. 30. 21:46
 5/10 anonim ***** válasza:
És ha kicsit kevered? A keksz jó ötlet, hozzá kis főtt almapüré leve, ha "löttyösebben" szereti. Illetve próbálhatod az arányokat változtatni: Először csak kevéske nyers, nagyrészt főtt, majd egyre növelni a nyers részt, amit a kevés keksz kellemesebbé teszi a kicsinek.
2012. márc. 30. 22:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Én mindig egy edénybe forraltam vizet, rátettem egy szűrőben a feldarabolt almát és így pároltam meg. (nincs oároló gépünk). Talán így marad meg benne a legtöbb vitamin.
2012. márc. 30. 22:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Az enyém is csak így ette sokáig.

Lehet, hogy nem marad benne annyi vitamin, de még nem is a szilárd étel a fő tápláléka, csak kóstolgat, annyira nem számít.

Amikor már lehetett kevergetni, onnantól megette nyersen is, az alma-banán sokáig kedvenc volt.

2012. márc. 30. 22:14
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkire nyomtam zöld kezecskét.
2012. márc. 30. 22:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem csak fozve ette mindig, mert a reszelt almatol fajt a hasa. 10 hos es meg mindig igy kapja. Ez segit a szekletproblemakon is, hogy legyen minden nap.
2012. márc. 30. 23:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Icipicit paroljad csak, akkor marad benne vitamin.En utanna mindig turmikszolom es ha kell foralt vizzel, vagy anyatejjel higitom. nyersen nekunk se izlik.
2012. márc. 31. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!