Miért ilyen sok a kötött csípős baba? és gyakori, hogy nem növi ki 4 hónapos korára?
A csípőficam öröklődik, és mivel kikezelik, így gyakrabban szül hordozó.Állítólag 2040-re mindenki hordozni fogja európában ezt a gént.
Általában kinövik. Ha nem, van komolyabb kezelése.
Hát én is csípőficammal születtem,igaz 20 éve s mostanában tényleg egyre gyakoribb a mozgásfejlődési rendellenesség.Ez tényleg fura:S
Egyébként nem vészes az sem ha nem növi ki.Anyu szerint én imádtam azt a kengyelt vagy mit és még hamarabb is kezdtem járni mint az átlag:)
Azért van, mert a babák csontozata egyre "nagyobb" , míg az átlag női medence folyamatosan keskenyedik :)
(hehe, az én medencém sajna még nem keskeny :D )
Ténleg nagyon gyakori.Nekem például csak a második fiamnak kellett a terpeszpelus.6hetes kontrollon derült ki és kétszer 6hétig használtuk és aztán már nem kellett.
8hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!