Normális dolog, hogy a 10 hónapos fiam 6 kor kel reggelizni (260ml tápszer)? Utána visszaalszik kb.8-8:30 ig (következő evés 9:30 körül a tízórai)? Bővebben lent.
Azért kérdezem, mert sok ismerősöm azt mondja, hogy "az én gyerekem ennyi idősen 8-nál előbb nem kelt fel" meg "ennyi idősen már illene legalább fél 8-ig aludnia evés nélkül"
Volt, aki azt mondta, ne adjak neki enni, akármennyire kéri, várjak legalább 7 ig, és utána ne tegyem vissza tovább aludni.
Én csinálok valamit rosszul, vagy rendben van ez így?
Aha ... hát persze :))))))
Ezek szerint az összes ismerősödnek a gyereke robot és csak a tied húsvér gyermek.
A lányom 8 hónapos. Tisztában vagyok azzal, hogy fél5-kor felébred vagy fél 6-kor. Addig alszik egy huzamba este 7-fél 8tól!
Amikor hajnalban felkel, akkor eljátszik magában. Fél 7-kor reggelizik, mert akkor ébredünk mi fel apjával.
Nem patáliázik, tudja, hogy ez a menet.
Reggeli után, amíg összerakom/rakjuk a lakást normál állapotba ő bent játszik a kiságyába. Rendszerint az ajtót is becsukjuk még.
Kb. 8 körül szoktam kihozni, de ő akkor ébred fel újra. Van, mikor egyébként nem alszik vissza reggeli után.
9-fél 10-kor van a tízórai. Ha nem alszik vissza, akkor már hulla fáradt. Egyébként tízórai után a lányom másfél - 2 órát szokott aludni.
A gyereked elég "nagy" már ahhoz, hogy a napirendjét alakítani tudja.
Ha neki így jó, ahogy egyébként is csinálod/csináljátok, akkor felesleges másképp csinálnod.
Én fiam hasonló. Este 6-7kor már alszik, reggel pedig 6 körül kell. Kb ugyanannyi tápszert iszik mint a tiéd (csak én hígítva adom neki, mert napközben nem nagyon hajlandó elfogadni a vizet. Játszik kb 1-1 1/2 órát és utána alvás megint és ha felébred kap gyümölcsturmixot. Most 11 hónapost. Délután kettőkor alszik újra.
Ha nektek is és a babának is megfelelő ez a menetrend, akkor nincs baj.
Az hogy eleget alszik-e az attól függ hogy mikor megy az ágyba este. Egyébként én alig ismerek olyan anyukát akinek a gyereke végig alussza az éjszakát, pedig legtöbb gyerek idősebb mint a fiam.
Köszönöm a válaszaitokat. Megnyugodtam.
Amúgy nekünk így teljesen megfelel. Van, hogy 11 körül alszik a babakocsiban fél órát(mostanában egyre ritkábban, inkább nézelődik.) fél 1 körül ebéd. Utána mindig alszik a kiságyában 2-2,5 órát. 4 körül uzsonna, 8 kor fürdés, vacsora és fekvés.
Szóval nagyon jó kis napirendet alakított ki magának, nem szeretnék beleavatkozni. Majd ő változtat ha akar:)
Szerintem ez tök így. Mivel a fiam sokáig evett éjszaka is, ezért elhatároztam, hogy a lányomnál nem így lesz. Szerencsére hamar végig aludta az éjszakát kaja nélkül is. 7 után, fél 8 körül kelt. Majd ez egyre tolódott előrébb, és nem aludt vissza. Most az óra átállítás előtt konkrétan 5kor vigyorogva integetett a kiságyból. Akkor megetettük, és köztünk visszaaludt. Mióta átállítottuk az órát, 8kor megy fürdeni, nem 7kor (nyáron jobb lesz így), és most ma ő is kelt 6kor, megetettem, és fél 9ig aludt :) olyan jó volt :) Picit belefáradtam a fél6os kelésekbe.
Szerintem, a baj az lenne, ja éjjel 3 kor enne. A 6, az már reggel, mondd meg nekik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!