Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudom hogy "sima"...

Honnan tudom hogy "sima" szokásos hasfájásról van szó vagy esetleg allergia?

Figyelt kérdés
tápszeresek vagyunk de már kezdek félni nehogy azért fájjon ennyire a hasa mert allergiás vagy valami..angolvizet használunk de most már ez sem nagoyn hat
2012. márc. 29. 16:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Az allergianak lenne mas jele is. Pl. pottyok, veres kaki, hizas elmaradasa, esetleg fogyas, folyamatos siras, nyugtalansag, ekcema.
2012. márc. 29. 16:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül kell hogy más tünet is legyen.

Nálunk a tejfehérje allergiát kizárólag a hasgörcs jelezte, de az annyira durva volt, hogy hiába volt első gyerekem, éreztem, hogy ez nem egy "szimpla hasfájósság."

Este héttől hajnali 1-ig üvöltött, 6 héten át minden este. Vigasztalhatatlanul, semmilyen praktika nem használt.

Ő anyatejes volt, ekkor próbáltam ki a teljes tejmentes diétát, egy nap múlva mintha elvágták volna az egészet, nyugodt baba lett.

Ha nekem becsúszott egy ici-pici tejet vagy tejszármazékot tartalmazó étel (pl. megettem egy kiflit-ami "tejes kifli"), akkor ahhoz képest hogy megettem 24 óra múlva másfél-két órányi üvöltés volt. Később már ha üvöltött, abból számoltunk vissza, hogy mit is ettem...

De arról sejtelmem nincs, hogy tápszeres babánál ezt hogy lehet megállapítani, mert mindegyik tápszer tehéntej alapú, a HA-s is csak feldolgozási technikában más...

2012. márc. 29. 17:01
 3/5 A kérdező kommentje:
hát nappal alszik mivel éjjel ordit szegény..de este ha felkel elkezdi ordit mar görcsöl 2300g al hoztuk haza 8hét alatt 3850g ra hizott nem tudom ez elég e..
2012. márc. 29. 20:05
 4/5 anonim válasza:
Egész nyugodtan ki lehet próbálni tipikusan babahasfájásra kitalált készítményeket. Így első neki futásra az infacolt javasolnám. Nem lehet túladagolni, és így ebben a formában kockázatmentes a használata is. Azonban, ha nem múlik hosszú időn belül érdemes felkeresni az orvost, mert elképzelhető, hogy kólikás a pici…
2012. ápr. 19. 09:37
 5/5 A kérdező kommentje:
infacolt angolvizet és orvos által felirt lötyit is használtunk már.
2012. ápr. 19. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!