Milyen cipőt ajánlotok első cipőcskének?
pontosan mi a kérdés? :)
első cipőcskének tutyit, valamit ami csak melegíti a lábát, de nem kemény, zárt cipő.
amikor meg már stabilan jár, akkor úgynevezett első lépés cipőt. ennek már kemény a talpa, de nem merev, egész puha, hajlékony, fogja a bokáját, sarkát.
otthonra meg "puhatalpú cipőt (ez tulajdonképpen egy kis bőr darab, tehát olyan mint ha nem is lenne semmi a lábán csak nem fázik fel) vagy zoknit :)
2 gyerek anyukájaként, kezdő orvosként ezt a konklúziót vontam le magamnak:
Liliputi, de inkább Pediped (vagy hasonló) ami a legjobb járástanulásra, de akkor ha hepehupás talajon jár, pl játszótéren, homokozóban. Ilyenkor a talpizmok erősödnek, olyan mintha mezítláb járna.
Viszont ha betonon tanul járni, akkor merevebb talp kell, ehhez viszont a bokát is meg kell fogni, vagyis "kérges" cipő kell (ebből nekem a Superfit a kedvencem, elég drága, de 2 éves korig mindenképp érdemes rá költeni)
A Superfitet én is csak ajánlani tudom! Elég húzós az ára, de megéri!
Habár a mi első lépés cipőnk Siesta volt. Akkor még nem hallottam a Superfitről. Elvileg Elefantent akartam venni (Deichmann-ban), de nem kaptunk méretet. Más márka pedig nem jött fel a lányom lábára, így maradt a Siesta First Step. Teljesen elégedett vagyok/voltam azzal is! És a híresztelésekkel ellentétben nem volt benne harántemelő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!