Mikortól adhatok a babának felvágottad és miket szabad?
A védőnő ma volt itt és azt mondta, hogy próbálkozhatunk a hússal ezért én úgy gondolom, hogy a felvágott is mehet, de nem vagyok benne biztos és nem is tudom, hogy miket szabad adni.
A párom és én nem eszünk ilyen így nem tudom, hogy melyik a jó minőségű és finom.
(7 hónapos)
BIztos nem felvágottra gondolt.
Bár nem tudom, mikor kezdted a hozzátáplálást, és miket eszik, de hét hónaposan a felvágott korai.
A főzelékébe főzz és turmixolj bele husit. Csirkemell filé, vagy felső combfiléből a husi rész kezdésnek.
de arra gondoltam, csak látom hogy mást írtam
akkor várok még vele
holnap úgy is csirkecomb lesz az ebéd , majd abból kap egy picit
10-11 hósan kezdtem adni jó minőségü csirke-pulykamell sonkát,később virslit.
A te babádnak még szerintem is bőven van erre ideje,illetve a bébiételekben,főzelékekben kaphat már rendes husikat,ahogy előttem is leirták! :)
Én semmi ilyen ételt nem adok és nem is fogok adni babámnak (13hós)
www.tudomanyeseletmod.hu
Miért engedélyezik a kálium-nitrit (E 249), a nátrium-nitrit (E 250) a nátrium-nitrát (E 251) és a kálium-nitrát (E 252) élelmiszer-adalékként való felhasználását, ha a toxikológusok már állást foglaltak a károsító hatást illetően?
A válasz megtalálásához először azt érdemes tisztázni, milyen típusú termékekbe használják a nitritet és a nitrátot. A kálium-nitrit a gyorsított érlelésű kolbászok és szalámifélék, a nátrium-nitrit a sonkafélék (nyers, pácolt), a hagyományos érlelésű kolbászok, füstölt szalámifélék, hőkezelt húskészítmények, húskonzervek, libamáj (egészben vagy tömbben), a húsos füstölt szalonna és császárszalonna adalékanyaga. A nátrium-nitrátot szintén pácolt húskészítmények és húskonzervek, a kálium-nitrátot a kemény, félkemény és féllágy sajtok valamint a pácolt hering készítésekor adagolják a termékekhez.
A felsorolt élelmiszerekből látható, hogy gyakorlatilag a pácolt, füstölt húsipari termékeknél, húskonzerveknél és néhány sajtfélénél alkalmazzák, és valójában ez jelenti a kulcsot is a megoldáshoz. A húsipari készítmények ugyanis rendkívül romlékonyak, és – semlegeshez közelebb álló kémhatásuk és összetételük miatt – kedvező táptalajt nyújtanak egyes kórokozó baktériumok számára.
Ma már nem titok, hogy a nitritek (E 249-250) a gyomorban és a tápcsatorna további részeiben nitrózaminná alakul, amely a bizonyítottan rákkeltő anyagok csoportjába tartozik. A szakirodalmak szerint a nitrit viszonylag erősen mérgező anyag, embernél a halálos adag 2-6 g testtömegtől függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!