Tegnap a pihiszékében fél fekvő helyzetből ülésbe húzta magát, izomból. Még teljesen vízszintesből nem is próbálkozik (elég husi)De ha valaminek neki döntöm, h üljön, eldől, de lehet a babakocsiba bekötve viszont jól elnézelődne, de még nem merem ültetni a térdemen sem. Mi a helyes?
2012. márc. 27. 12:11
1/8 A kérdező kommentje:
Jaj, de hülye vagyok!!! :) Lemaradt, hogy 1 hét múlva lesz 6 hónapos a babám. Bocsi!
2012. márc. 27. 12:12
2/8 anonim válasza:
Én néha felültetem a 6 hós lányomat a combomra, de csak kicsi ideig. A babakocsiba úgy szoktam bekötni, hogy 2-es fokozatba állítom a háttámlát, így nem ül, nem terheli a gerincét, viszont tud nézelődni is a babkocsiból. Mennyi idős most a babátok?
2012. márc. 27. 12:15
3/8 anonim válasza:
Ülhet, nem ülhet, sajnos a pici babák nem olvassák a szakkönyveket, akkor fog felülni, amikor neki jól esik. Ha felül, hagyd rá, ha nem, ne erőltesd.... Úgyis azt csinálja, ami neki jól esik. A fiam 8 hónaposan szó szerint már szaladt, hiába mondta neki apa, hogy a szakértők szerint neki még csak mászni, meg üldögélni kellene :D
2012. márc. 27. 12:18
4/8 anonim válasza:
Az ülés csak szakönyvek szerint is 8 hós kortól jön el. ekkor lesz izom, hát, és az agy is elég fejlett hogy magától oldal, vagy térdelö poziciobol felüljön. Hasizombol még 3 évesen sem tuti hogy fel tud egy gyerek ülni.
èn nem ültettem, és nem huzogattam fel, babakocsiba én is 2-be tettem ez csak éppen emelt helyzet de inkább fekvés mint ülés lett volna. a másik megoldás babakocsiba hogy hasra fekteted és leveszed a kupoltá onnan nézelödik.
ahogy írták elöttem szakönyvek a gyerekek nem nézegetik, és attól hogy ülö valamire 6 hó van ráírva attól soha nem ültetnék egy 6 hós babát.
2012. márc. 27. 12:34
5/8 anonim válasza:
Annak idején úgy szoktam csinálni, hogy nem teljesen ültetem a babakocsiban, hanem félig fekvő, félig ülő helyzetbe állítottam a háttámlát! Így ki is látott, de nem is ült teljesen! Az enyém legelőször úgy ült fel, hogy négykézláb volt, és oldalazva ült fel! Nem pedig felhúzta magát! De nekünk a doki azt mondta, hogy először úgy ülnek fel, ahogy az enyém is csinálta, hogy négy kézlábon van, és oldalazva felül!
2012. márc. 27. 12:59
6/8 anonim válasza:
még nem. nem ült fel a babád, ég igazából elég távolt van tőle, bár lehet holnap felül!
olyan nincs, hogy félig ülő pózból felült, az is ültetés, segítséggel, felhúzta magát, ez reflex!
majd ha mászik, akkor abból fog kiülni, ne ültesd még, nincs felkészülve rá a gerince. majd ha teljesen vízszintes talajon felül egyedül, akkor lehet ültetni
2012. márc. 27. 14:26
7/8 anonim válasza:
Az én fiam 9 hónapos koráig nem tudott ülni, de még 5 mp-ig sem maradt meg. Nem erőltettem, ez nem lóverseny, majd ül amikor már elég erős hozzá. Láttam rajta nincs szervi baja, úgyhogy nem izgultam. Betöltötte a 9 hónapot és elkezdett ülni, gyönyörű, egyenes háttal és sokáig, akár 10-15 percig is.
Én nem erőltetném az ülést, nagyon fontos a gerinc megóvása, ezen a pár hónapon semmi nem múlik.
2012. márc. 27. 20:23
8/8 A kérdező kommentje:
Értem! Nagyon köszönöm, én is a legjobbat szeretném neki! Sokat segítettetek! Pussssssssz mindenkinek a kisfiamtól! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!