Mikor dőlt el hogy mi legyen a baba neve? Van aki már évek óra eldöntötte vagy utolsó percekben dőlt el?
Én kislányt vártam, a férjem kisfiút. Bár ötletem nem volt, hogy ha lányunk lenne, hogy hívnák.. :)
Mindenki hajtogatta, hogy ez a baba bizony fiú lesz! Én erre annyit mondtam, hogy: oké, ha fiú, akkor Barnabás. Nincs más perspektíva. :)
Eljött a nagy nap, mikor végre megmutatta magát, és valóban a kis Barnabásunk volt a pocakomban. :) Nagyon boldogok voltunk, bár én kislányra számítottam, egy percig nem csüggedtem, onnantól kezdve olyan természetes volt, hogy kisfiunk érkezik. :) Egyszer megkérdeztem a terhességem végén a férjem, hogy szeretne-e más nevet neki, mert végülis ezt én eldöntöttem anno, hogy Barnabás és kész. :) De neki is tetszett, így nem gondolkodtunk tovább.
Hamarosan tervezzük neki a kistestvért, ha lányunk lenne, még mindíg nem tudnám, hogy mi legyen a neve. Ha fiú, akkor Benedek. :)
Viszont a férjem azt hajtogatja mostanában állandóan, hogy iker lányok lesznek. Remélem most az én "tippem" jön be.. :)
Én Nórát és Zsoltot akartam. A Zsoltot a párom az első percben leszavazta. A Nórán sokáig gondolkodtunk, de ő inkább az Anikót akarta volna. Na, azt én nagyon nem, pláne, hogy az exbarátnőjét is így hívták. Aztán valahogy megegyeztünk a Noémiben. Csak ezzel meg az volt a baj, hogy a szülinapja előtt egy nappal van a névnap. Úgyhogy még a szülőszobán is hezitáltunk, hogy akkor most Nóra vagy Noémi.
Maradt az utóbbi, remélem nem szid majd érte, hogy egyszerre van a név és szülinapja. Bár a neve napját mi szeptemberben tartjuk, de a hivatalos az április.
A fiú nevekkel nagyobb bajban voltunk, sokáig nem találtunk olyat, ami mind a kettőnknek tetszett volna. Végül Levente lett.
Nem bántam meg, a gyerekek hozzánőnek a nevükhöz. Szóval nem lehet rosszul dönteni. De ha 18 éves koromban valaki mondta volna, hogy ez lesz a neve a gyerekeimnek, nem hittem volna el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!