Milyen komoly betegségre utalhat egy 10 éves kislánynál a magas véralvadás színt?
Betegségről van szó és nem "meri" megkérdezni az orvost? Na, ilyet se láttam még. Ott ülnék órákig akár, amíg el nem magyaráz mindent. Ki se tudna dobni.
Attól függ milyen magas a véralvadás szint. Mindenképp vérzékenység, de okozhatja nagyon sok minden. Lehet öröklött, gyógyszer okozta, vérképzőszervi probléma.
Vissza kell menni az orvoshoz, ő látja a leleteket és KÉRDEZNI kell. Ha nem utalta további vizsgálatokra, akkor nem lehet olyan súlyos.
nekem felnőttként jött elő ez a gond, elég komolyan, mert mélyvénás trombózist kaptam, és tüdőembóliát, majdnem ott maradtam. 19 voltam. szóval igen, ez komoly bajra utalhat, és jó, ha előjött bármilyen más betegség kapcsán.
a véralvadást gyorsíthatja a láz is, tehát ha beteg a kislány amúgy is, akkor valóban mutathat helytelen eredményt, viszont ronthat is a véralvadáson, és ha komolyabb, akkor bárhol okozhat érelzáródást a szervezetben. Én azóta is gyógyszert szedek rá naponta, azzal tartják szintben a vérsűrűségemet!
Mindenképpen vigyétek el orvoshoz. Belgyógyásznál kérjetek időpontot a legutolsó vérképpel, és ő megvizsgálja a kislányt, megmondja, hogy mennyire lehet gond. ő tudni fogja, hogy a láz mennyiben befolyásolja a vér sűrűségét. Igazából a gyerekorvosok ehhez elég keveset tudnak hozzászólni, úgyhogy mindenképpen nézessétek meg szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!