Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9.5hós kisfiam még nem ül fel...

9.5hós kisfiam még nem ül fel magától, ez baj?

Figyelt kérdés
2012. márc. 24. 08:42
 1/7 anonim ***** válasza:

12 hós vizsgálaton követelmény hogy egyedül üljön fel.

Ne segíts neki, ne ültesd, ne húzd fel, egyszerüen mindig vizszintesbe tedd. Ezek után kb 1 hét alatt szépen megtanul egyedül felülni.

LEgtöbbször a probléma ott leledzik, hogy a szülö már fél évesen nagy örömbe segít a gyereknek újjal felhúznia magát, vagy egyszerüen függölegesen tartja, ülteti.

az üléshez, mint minden más mozgáshoz, nem izmok hanem agy kell leginkább. az agy adja ki az utasítást a cselekvéshez, és ha ezt nem teszi meg mert az agy helyett anya adja a löketet akkor csak nagyon lassan jön rá. ezért is nagyon fontos az elsö évben a gyermeknek semmiben sem segíteni, minden mozgásfejlödési szakaszt hagyni végig élni, és egyszerüen csak kívülállóként nézni ezt.

2012. márc. 24. 08:45
 2/7 anonim ***** válasza:
1 éves koráig kell ülnie. Szóval még nem baj. Mászik már? Mert általában mászásból ülne le. Még ne izgulj,semmi baj nincs.
2012. márc. 24. 09:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Kislányom 9 hónapos és ő sem ül még fel egyedül, viszont babakocsiban már felhúzza magát, akár fél órát is stabilan ül, így tudja milyen jó is ülve játszani - nézelődni, emiatt nem hajlandó fekve játszani , hatalmas sírásokat rendez, ha úgy hagyom - mert persze nem ültetem egész nap, de így is olyan nagy baj, ha néha engedem ,hogy felhúzza magát és így játszon?
2012. márc. 24. 11:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én 9 hónapos fiam sem ül magától, viszont hason már nem játszik, mert megtapasztalta, hogy ha felhúzza magát (pl babkocsiban) akkor az neki kilyen jó. Így ha nem kúszik mászik, vagy ha hason már nem akar játszani akkor én bizony ültetem. Nem egész nap, nem órákig, de bizony az én gyerekem ülve is szokott játszani.
2012. márc. 25. 15:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor nem vagyok egyedül, én írtam, hogy bizony néha ülve játszik kislányom , annak ellenére, hogy fekvésből még nem ül fel egyedül... olyan biztosan ül, ügyesen nyúl a játékokért előre-oldalra , nem dől el, nem hiszem, hogy ebből gond lehet.
2012. márc. 25. 19:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Fekvésből nem is fog felülni, hanem mászásból fog visszaülni, vagy oldalról felnyomja magát vagy ilyesmi.
2012. márc. 25. 20:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én kislányom sem ül,9 és fél hónapos ő is.A babkocsiban fogja a kart vagy támaszkodik rá és úgy nézelődik,nagyon szereti.Persze nem órákig de ezt én is szoktam neki hagyni.
2012. márc. 26. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!