Mikor kezdett beszélni és önállóan járni babátok? És mikor lett szobatiszta?
1. babám 8 hónap fele már mondott 1-2 szót: nem, pápá, apa, 1 évesen kb 10 szót mondott. 1 éves szülinap után pár nappal tette meg az első lépéseit. 2,5 évesen lett szobatiszta, egyik napról a másikra, nem kellett neki a pelus, 4 hónapra rá éjjel is.
2. babám 17 hós most, nem beszél, 1 évesen kezdett járni, szobatisztaságról még nincs szó.
Önálló járás: 14 hónapos korától
Beszéd: 1 éves kortól,de csak alapvető egyszerű szavakat:mama,papa,baba. Most 21 hónapos és állandóan jár a szája, mindent mond amit hall és gondol,de még nem mondatokban. (és van hogy még én sem értem)
Még nem szobatiszta,de ha kakálnia kell mindig szól előtte(úgy másfél éves kora óta),de a bilire csak most kezd el ráülni(eddig csak játszott vele)a wc meg nem érdekli :) De nem erőltetek neki semmit.
21 hónapos kislány anyucija
1 éves kora után 2 héttel járt egyedül.
1,5 éves korában már szépen beszélt. nem barokk körmondatokban, de rengeteg szava volt már. 2 éves kora előtt már szépen mondatokban, mondókázott is, énekelt is.
2 éves korában vettem le róla a pelust nyáron, onnantól bilibe/wc-be intézte a pisit, kakit még nem. Ősszel 2 éves 4 hónaposan "nekem adta" a kakit is, az is ment a wc-be, és ekkor vettem el a déli alvás pelust is. Az éjszakai pelust pedig most nem rég 2 éves 7 hónaposan vettem el, így már szoba-és ágytiszta is.
Lányom első szava 8 hónaposan: nem. 1 évesen már vagy 20 szót mondott, onnantól kezdve szinte nap mint nap bővült a szókincse. Járni 15 hónaposan kezdett. A szobatisztasággal gond volt, már majdnem 3 éves volt, mire szobatiszta lett. Ő nem akarta, én vettem le róla a pelust, így 4 nap alatt teljesen szobatiszta lett.
A fiam 16 hónaposan kezdett el járni. 1 évesen már mondott egy-két szót, de nem nagyon fejlődik. Most 2 éves, de talán ha 10-20 szót mond. Most 3 hete teljesen lekapcsoltuk a tévét, van aki szerint azért lehet, hogy nem fejlődik. Nem nagyon látok változást.
A szobatisztaságra nevelést a nyáron megpróbálom, de a lányomból kiindulva nem biztos, hogy sikeres lesz. Ruhában már ráül a bilire kb. 10 másodpercre, aztán felkel. Ha pucéran ültetem rá, az nem tetszik. Egy időben szólt, ha bekakilt, de aztán leszokott róla. Sajnos, pedig állítólag az már jó jel. Reggel még csupa pisi a pelusa, szóval még nem érett az ágytisztaságra semmiképp.
Járás 10 hónapoan.
Beszélni még nem beszél, de megérteti magát és tudna is, ha akarna( ezt onnan tudom, hogy néha amikor nagyon belefelejtkezik a játékokba elejt szavakat). Szobatisztaság: ha nincs rajta napközben pelus néha szól, hogy kell, de van olyan is, hogy nem érdekli és simán bepisil, ágytisztaságra még semmiképp nem érett.
23 hónapos, fiú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!