Akinek kb.7 hónapos szoptatott babája van, leírná a napirendjét a babának?
Lassan 7 hónapos a babám még szopizik, most kezdtük nemrég a hozzátáplálást, kb. 3 hete. Kínlódás... alig eszik, ha 60 ml-t megeszik, az nagy szó! Nem is hízott semmit az 1 hónap alatt.
Nektek hogy néz ki a babátok napi étrendje?
Köszönöm előre is a válaszokat!
2-es vagyok:
Hát, nekünk is volt szopisztrájkunk 3 hósan (cumisüveg miatt, mert tápszereztem szoptatás mellett 1 hónapig, ami nem volt egy okos ötlet, de ezt már csak utólag tudom), de megoldottuk, azóta is szoptatom (15 hós), de különböző "fázisokon" keresztül mentünk már szopi terén. Volt, hogy nagyon nem érdekelte, mert teljesen rákapott a rendes evésre, mikor az nagyon megtetszett neki. De én is kitartottam mindig, igyekeztem szoptatni, amikor csak kapható volt rá. Ha te is fontosnak tartod a szoptatást, akkor tarts ki, s mellette türelmesen próbálkozz tovább a hozzátáplálással is - előbb-utóbb eljön az ideje, hogy megszereti. A "nem hízás"-ról annyit, hogy szerintem (amennyire én tudom) az okés, hogy most épp nem hízott semmit, de a következő 1-2 hónapban azért kellene valamennyit. Igazából az orvosnak kell ezt tudnia, úgyhogy ő szól, ha úgy látja,nincs rendben a baba súlya.
Lehet, hogy most azért nem hízott, mert sokat mozog - talán most kezdett el kúszni vagy mászni? Egyébként a babák evés terén nagyon érdekes és változó dolgokat tudnak produkálni, és bizonyos szintig rájuk kell bízni ill. lehet rájuk hagyatkozni abban, hogy ők tudják, mire és mennyire van szükségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!