Kislányom 2 hetes. Sokszor nyafizik napközben, de a cumi megnyugtatja. Nem baj, ha adom neki? Nem bírom hallgatni ahogy sírdogál.
Miért lenne baj. Egy anya meg kell tudja nyugtatni a picijét.
Fogszabályos cumit használj és szilikonosat.
Gyerekfüggő. Az első két gyerekemnél adtam cumit. Alig bírtam őket leszoktatni róla (három évesen), egyébként akár fogszabályzós, akár nem, a nyitott harapás esélye ott van.
A második két gyereknél már nem adtam cumit, tanultam a szituból. Én voltam a cumijuk, 2-3 hónapon keresztül szinte 24 órában rajtam lógtak, komfortszopiztak. De megérte. Nincs és nem is volt velük harc a leszoktatással.
Persze ez nem szentírás, akad olyan gyerek, aki simán le tudja tenni a cumit, mielőtt oviba megy. Aztán láttam már az utcán 5-6 éves kölköt, cumival a szájában. Na, az röhejes volt. Én úgy gondolom, neked kell eldöntened, most küzdesz kicsit, vagy 2-3 év múlva. Mert a cumi az mindenképpen pótszer, akár tetszik, akár nem. De az ember (lánya) persze, hogy tart mindentől, aztán majd 10-15 év múlva attól, hogy a gyerek azért gyújt rá, mert csecsemőkorában orálisan fixálódott :))))
Mi most 4 hósak vagyunk,és már nem cumizunk.Nálunk is 2 hetesen kezdődött a hasfájós korszak,szerencsére hamar rájöttünk,hogy a tejszaporító teától van baja.A lényeg,2-3 hétig volt hasfájós,azalatt cumizott, utánna nem volt hajlandó elfogadni,a harmadik hónap azzal telt,hogy fél óránként-óránként cicire kellett tennem,mert nem bírtam vele.Most 3 óránként kap cicit,nem cumizik,és egész nap gagyarászik,vigyorog.
Ez teljesen babafüggő.Nehéz döntés ez,mert nekem nagyon rossz volt nézni,hogy a 2 hetes kiscsecsemő szenved.Jó volt,hogy legalább a cumi lekötötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!