Üveges bébiétel VS. Házi koszt? (már megint védőnő)
Kezdjük a hozzátáplálást.
Védőnő és a gyerekorvos is azt mondta, hogy az üveges sokkal egészségesebb, mintha én főznék neki.
Persze megkérdeztem, hogy miért?
Azt mondták, hogy azért, mert amit a boltban veszek (gyümi, zöldség, husi) azokról nem tudni, honnan származnak, mivel voltak kezelve, permetezve stb...
Szerintetek?
Én főzni szerettem volna, de ezek után elbizonytalanodtam...
Az üveges hozzávalói TUTI tökéletesek? Miből gondolják?
Esetleg a gyártók nem engedhetik meg a bakikat, ezért max. vigyáznak a hozzávalók minőségére?
Tudod ez olyan dolog mint mikor a biot kritizálják, amit legalább évente ellenöriznek. Szóval még is biobb egy bio mint egy soha nem ellenörzött akármivel kezelhetett zöldség gyümölcs.
èn csak hippet adtam babámnak, vagy kimondottan bio zöldségeket vettem neki. Örömmel vettem anyám kertjéböl répát, mert ök semmit nem használnak.
èn amondó vagyok, ha nincs kertes vegyszermentes dolog, akkor jobb a hipp bio zöldségek. egy baki a gyártótól még mindig kevesebb mint hónapokon keresztül erösen vegyszerezett dolgot adni.
semmiben nem lehetsz biztos.
még amire érdemes figyelni hogy idény dolgokat adj neki. pl ha lesz friss borsó répa akkor azt próbálj, mert mindig az idény a kevesebbet vegyszerezett talán.
Én vegyesen adtam. Falun élünk, így a kertben megterem, ami kell. DE! Ha épp nem volt, ami kellett, és boltban vettem meg, akkor max. arra figyeltem, hogy magyar, (minőségi) legyen!
De nem értek egyet sem a dokiddal, sem a védőnővel! Ilyet kijelenteni nem lehet -szerintem!
Semmi sem 100% az életben, de szerintem ezt te is tudod..
Én üveges bébiételekkel kezdtem hozzátáplálni, főleg ha gyümölcsről volt szó.
Tél kellős közepén valahogy baromira nem kaptam a piacon se szilvát, se őszibarackot és egyéb éppen adható gyümölcsöt.
Semmi baja nem lett a lányomnak, tökéletesen fejlődik, szép, okos, aranyos.
A főzelékeket is van, hogy úgy adom neki. Főleg, ha spenótról vagy paradicsomos kajáról van szó Rengeteg olyan étel van, amit mi a párommal pl. meg sem eszünk, így eddig sosem főztem meg. Ilyen többek között a spenótos csirke, paradicsomos dolgok és egyéb finomságok.
Most álltam rá arra, hogy én főzöm meg neki. Igaz, nem nagyon fogadja még el, de látom rajta, hogy igyekszik megenni azt, amit én kotyvasztok neki a konyhába.
Én sosem állítottam, hogy a bébiétel 100%-is egészséges. Még egyetlen egyet sem láttam, amiben pl. 100% gyümölcstartalom lett volna.
Én nagyon sok mindenben képes vagyok parázni, ami a lányomat illeti, de rájöttem, hogy felesleges...
Ő tudja, hogy mi jó neki. Nyilván, ha a szilva nem lenne jó üvegesben, akkor nem a kedvence lenne, hanem köpné kifelé.
Egyébként pedig a primőr gyümölcsök és zöldségek a kerülendők, de azok jó sokáig a gyermek első pár évében!!! Valószínűleg ezért mondták, hogy üvegessel kezdjetek.
Ha majd jön a szezon a gyümölcsök és zöldségekben, akkor irány a piac. Szét nézhetsz ott is, hátha van őstermelő vagy falusi néni, aki a kis veteményesét árusítja .. bár arra se mondanám, hogy 100%-ban remek, mivel ő is permetez..
Ebből adódik, hogy a Bio gazdálkodás sem 100%-os..
Nyugodtan főzz neki.Ilyet kijelenteni, hogy az üveges egészségesebb...hát...
Egyébként ezzel az egésszel az a baj,hogy az a gyerek nem fog egész életében üvegest meg biot enni, hozzá kell szoknia a házi koszthoz.
Annyira nem értem, ilyen kicsi korban megy az anyuka zaklatása, hogy dehát anyuka, nem akarja a legjobbat a gyerekének?aztán az ovis meg az iskolai menzán simán eléjük rakják a moslékot,akkor nem pattog a háziorvos.
Gyümölcsöt, zöldséget mindenképpen most meg és hámozd meg, akkor legalább a külsejéről lekerül ami nem odavaló.
Szerintem a répa és a krumpli az ami veszélyesebb lehet, abból próbálj meg bio-t venni. Egyébként főzz neki nyugodtan. Nekünk azt mondták amikor Angliába mentünk, hogy ott ne főzzek neki, hanem csak üvegeset vegyek, mert az itthonit szokta meg. Hát mondanom sem kell nem tartottam be. Rendszeresen járunk Angliába, jobb ha azt is megszokja.
fura a védőnőd. nekem pont ő taglalta, mennyivel jobb a friss, házi készítésű étel. egyet is értek vele.
tegyük fel, hogy az üvegesben tényleg jó minőségű alapanyagból készül a püré, de hogy a gyárban a munkások nem vágják ki a kisit nyomódott, rosszabb állagú részeket, az biztos. az itthoni asztalról a baba a legjavát kapja.
aztán hőkezelik (ami gyümölcsnél feleslegesen kinyírja vitaminok nagy részét), aztán áll közel 2 évet is, mire megeszi a baba. ennyi idő alatt is veszít az értékéből.
aztán ha megnézed az arányokat, általában több mint a fele víz, rizs. gyakorlatilag csak ízesítik gyümölccsel, zöldséggel, hússal.
ha meg te lereszelsz egy almát, az 100%gyümölcs.
szóval én mérföldekkel jobbnak tartom a saját készítésűt. üvegest a lakásfelújítás alatt, illetve "vész esetén" adok, amikor már nincs idő készíteni a babának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!