Hogy alakul a napotok, ha csúsztok? Pl: reggel tovább aludt a babátok, így csúszik a reggeli, a tízórai stb.
Nálunk most ez a helyzet. 6-6:30 között szokott ébredni, 6:30-kor van a reggeli, utána 10 körül a tízórai, 14 órakor az ebéd, majd 17:30-18:00 között az uzsonna és 21.00 a vacsora.
Na de most ő nem kelt csak fél 8 után, háromnegyed körül reggelizett és még csak most délben volt a tízórai, ami azt jelenti, hogy leghamarabb 15 órakor, de inkább 16 órakor fog ebédelni, 19-kor uzsonnázni és majd valamikor éjszaka enni.
Ez nem gond? Nálatok hogy megy ha csúszás van?
8 hónapos a kishölgy.
Ha sok a csúszás, kihagyok egy étkezést.
Csináld, ahogy jólesik, ahogy nő, majd úgy változik a napirend is, legyél rugalmas.
Mi ha elcsúszunk, pl ahogy most Te, tuti kitolnám azt az étkezést, amit most 19-kori uzsinak szánnál, és vacsit csinálnék belőle 20 körülre.
Tegnap pont ez történt nálunk is. 18 körül lett volna az uzsi a csúszás miatt, kitoltuk a fürdetéssel, szórakoztattuk és lett belőle egy 19 órás vacsi (ami egy órával korábbi lett, mint a megszokott vacsorája a kishölgynek) És ágyba is került gond nélkül.
Akkor a tízórait kihagyhattam volna. Nem baj, akkor majd az uzsonnát hagyom ki.
Én se szeretném ha a vacsi elmaradna. Mert egyszer így is felébred inni, de csak szomjas, nem is iszik túl sokat, de azt a keveset is nagyon igényli.
Egyébként nem ennyire szoros a napirendünk, csak kb írtam. De ez a 1,5 órás plusz alvás, (ami nem baj, mert örültem neki, hogy jól aludt) nagyon megcsúsztatta a napot
Nekem is 8 hónapos leányzóm van.
Nálunk így alakul általában:
6:00 ébredés
6:00 - 6:30 reggeli (tápszer)
6:30 - 9:00 játék, "csendes" pihenő (be nem áll a szája :))
9:00 - 9:30 tízórai (általában gyümölcs), majd öltözés, babakocsi (hasra) és alvás
11:45 - 12:00 ébredés
12:00 - 12:30 (változó) ebédelünk (főzelék)
12:30 - 15:00 játék és egyebek
15:00 - 16:30 (ébreszteni szoktam) uzsonna (tejpép, gyümölcs keksszel, stb)
16:30 - 18:00 játszótér, friss levegő, séta
18:00 - 20:00 otthoni tevékenység, előkészület, stb
20:00 - 20:30 fürdés, öltözés, ágy előkészítése, vacsora (tápszer)
20:30 - 06:00 éjszakai (tényleg!!) csendes pihenő
Nekünk 90%-ban összejön így a napunk. Előfordul, hogy vannak csúszások, de inkább nap közben. Akkor vagy nem adok neki annyi ételt, ha esetleg a két étkezés között nem telik el 2,5-3 óra vagy ahogy írták már, kihagyok egy étkezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!