Miért hivatkoznak az anyukák a tápszer vitamintartalmára, mikor a vitaminokat a változatos étrendből kell (ene) fedezni a babáknak?
Tudod, én nem tudtam szoptatni, csak 1 hónapig. Az is siralmas volt. Mindent megtettem, fejtem, serkentőket ittam, megpróbáltam nem idegeskedni stb. És mégsem. Már 5 hónapos lesz a babám és a mai napig lelkifurdalásom van e miatt, hogy tápszereznem kell...Nem a saját kényelmem miatt teszem.
És a babák még nem tudják csak gyümölcsből és zöldségből összeszedni a vitaminokat, hiszen tehéntejet is csak a szalagavatóján ihat először a modern elméletek szerint. Mondjuk azt aláírom, hogy ezek a "mai" tejtermékek egy árva tehenet nem láttak, nem hogy vitaminokat. :/
És egészséges vagy, mert hozzászokott a szervezeted ehhez a sok felesleges természetellenes anyaghoz. Én nem vagyok az a parázós fajta, de az való igaz, hogy már alig vannak természetes dolgok, mindenhez hozzáadnak valami "csodaszert" amitől 5 évig eláll egy baromi egészséges joghurt, vagy sajt.
mert egy éves korig a fő tápláléka a babának a tej(alapú)
gondolj bele, egy 7 hónapos baba aki éppen csak elkezdte a hozzátáplálást, naponta egyszer kap zöldséget vagy gyümölcsöt, hogy jutna megfelelő mennyiségű vitaminhoz? :)
de 1 éves kor után is fontos lehet ha ne eszik eleget szilárdból vagy éppen télen mikor nehéz annyira változatosan főzni, hogy mindent megkapjon. így azért biztos hozzájut a tápival.
enyém 1,5 éves koráig babatejet ivott és nem bánom.
Az enyém 2 és fél éves.
Azért adok tápszert (csak estére), mert nagyon rosszevő, vacsorázni nem nagyon szokott, a tápszernek azért több a tápértéke, mint a tejnek.Amíg megissza, addig kapni is fogja (Milupa 2+, sárga dobozos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!