Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért hivatkoznak az anyukák...

Miért hivatkoznak az anyukák a tápszer vitamintartalmára, mikor a vitaminokat a változatos étrendből kell (ene) fedezni a babáknak?

Figyelt kérdés
Nem vitát akarok szítani,csak nem értem,hogy ha egy gyermek sok gyümölcsöt,zöldséget,húst,és tejterméket fogyaszt akkor miért van szükség mesterséges anyagokra????Azt nem hiszem,hogy azért mert már minden rossz,meg génkezelt meg stb,mert én is ezeket eszem,és egészséges vagyok,ahogy az emberek nagy többsége is.
2012. márc. 22. 11:25
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Tudod, én nem tudtam szoptatni, csak 1 hónapig. Az is siralmas volt. Mindent megtettem, fejtem, serkentőket ittam, megpróbáltam nem idegeskedni stb. És mégsem. Már 5 hónapos lesz a babám és a mai napig lelkifurdalásom van e miatt, hogy tápszereznem kell...Nem a saját kényelmem miatt teszem.

És a babák még nem tudják csak gyümölcsből és zöldségből összeszedni a vitaminokat, hiszen tehéntejet is csak a szalagavatóján ihat először a modern elméletek szerint. Mondjuk azt aláírom, hogy ezek a "mai" tejtermékek egy árva tehenet nem láttak, nem hogy vitaminokat. :/

És egészséges vagy, mert hozzászokott a szervezeted ehhez a sok felesleges természetellenes anyaghoz. Én nem vagyok az a parázós fajta, de az való igaz, hogy már alig vannak természetes dolgok, mindenhez hozzáadnak valami "csodaszert" amitől 5 évig eláll egy baromi egészséges joghurt, vagy sajt.

2012. márc. 22. 11:40
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

mert egy éves korig a fő tápláléka a babának a tej(alapú)

gondolj bele, egy 7 hónapos baba aki éppen csak elkezdte a hozzátáplálást, naponta egyszer kap zöldséget vagy gyümölcsöt, hogy jutna megfelelő mennyiségű vitaminhoz? :)

de 1 éves kor után is fontos lehet ha ne eszik eleget szilárdból vagy éppen télen mikor nehéz annyira változatosan főzni, hogy mindent megkapjon. így azért biztos hozzájut a tápival.

enyém 1,5 éves koráig babatejet ivott és nem bánom.

2012. márc. 22. 11:42
 3/9 anonim ***** válasza:
63%
Nagyon egyetértek avval,amit írsz.Az a baj,hogy anyukák szeretetével élnek vissza.Mivel egy anya bármit megtenne a gyermeke egészségéért,meg is veszi.Evvel meg jól járnak,mert ugye megint csak a tápszer árát hasonlítsd össze a tejével.Egyértelmű melyik az olcsóbb.És ha belegondoltok, a tápszer a tejből van,mert ugye kivonják azt,ami egy pici babának erős lenne.Sokan avval jönnek,hogy a tejben már nincs semmi,hát ez is valószínű,de akkor mi van a tápszerbe?Hisz abból még több mindent vonnak el.Csak ugye a gyerekorvos a tej után nem kap pénzt,a tápszer után viszont igen.Nem mondtam,hogy 2-3 hónapos gyerek tejet kapjon,vagy még fiatalabb.De hogy 2 éves korig a gyerek egy korty tejet,kakaót még nem ivott, az már durva.A tejallergia más.Miért van ennyi allergiás gyerek?Mert minden tilos,mindenből gyári előállított valamit kell ennie.Nem hiszem,hogy 10 éve volt ennyi tej-vagy lisztérzékeny.Vagy tévedek??Minél tovább burokban tartanak egy gyereket annál rosszabb.Szerintem.Le lehet pontozni:)
2012. márc. 22. 11:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Természetesen 1 év feletti babákra gondoltam.Az én gyerekem is tápszeres,de egy éves kor után feleslegesnek tartom,hiszen már ehet mindent.
2012. márc. 22. 13:53
 5/9 anonim ***** válasza:
65%
Le is lettem pontozva.Nem tudom mi újdonságot írtam.Annyi ember van akit az orránál fogva vezethetnek.Nem tudom azt sem,hogy mi rosszat írtam.Szánalmas:S
2012. márc. 22. 14:14
 6/9 anonim ***** válasza:
51%
1. gyerekem 1 évig itta, másik 3 évig, a pici 21 hós és remélem még jó darabig megissza. Változatos étrend ide vagy oda, a bolti tejben már sz.r sincs. Miért baj az hogy jót akar más a gyerekének? Igen, benne van minden, pont ezért adjuk. Aki sajnálja megvenni az adjon boltit! A gyümölcs, zöldségekről meg ne is beszéljünk, legalábbis ami üzleti.
2012. márc. 23. 14:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy év felett nem is kapott tápszert a lányom, csak míg a készlet elfogyott. Azzal vezettem be a tejet. Nekem is azzal zárul a napom, neki is. Édesanyámék gazdálkodnak, onnan kapjuk a tejet. Ezerszer jobb íze van, mint a dobozosnak, amit apám szerint műanyag tehénből fejnek.
2012. márc. 26. 16:54
 8/9 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem azért hivatkoznak rá, mert nekik ezt mondták ők pedig elhiszik, mert mindenki a legjobbat akarja a gyerekének. Viszont én úgy tudom, hogy a mesterséges vitaminok közel sem szívódnak fel olyan jól, mint a természetesek, illetve, ha valaki nem a megfelelő hőfokon keveri be a tápszert, hanem forró vízzel, akkor máris elbomlik egy csomó vitamin és csak kalória marad!
2012. márc. 26. 17:18
 9/9 anonim ***** válasza:
78%

Az enyém 2 és fél éves.

Azért adok tápszert (csak estére), mert nagyon rosszevő, vacsorázni nem nagyon szokott, a tápszernek azért több a tápértéke, mint a tejnek.Amíg megissza, addig kapni is fogja (Milupa 2+, sárga dobozos.)

2012. márc. 26. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!