Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a baba magzatvizet nyelt,...

Ha a baba magzatvizet nyelt, lehet vmi problémája felépülés után?

Figyelt kérdés

Unoka nővérem 2 hete szülte meg kisfiát. 2 héttel vitte túl a szülést.A baba császárral jött világra,de magzatvizet nyelt amibe bele is kakilt. Most 2 hete,hogy lélegeztető gépen van és az orvosok azt mondják,lehet,hogy túl sem éli.

Ha mégis felépül szerintetek lehet vmi baja? Fogyatékosság vagy ilyesmi?

2012. márc. 20. 12:48
 1/10 kíváncsicska ***** válasza:
Hát nem tudom hogy csak az miatt van-e olyan súlyos állapotban.Nincs más is a dolog mögött?Lehet nem mondanak el az orvosok valamit.Mert ugye mostanában nem is nagyon engedik hogy 1 hétnél tovább legyen a terhesség túlhordva (legalábbis ahol én lakom ott nem hagyják.Max 1 hetet húzhat rá a kismama.)Szerintem mindenképp beszéljenek a dokikkal és ne hagyják lerázni magukat.
2012. márc. 20. 12:59
 2/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam is császárral született, 1 hét túlhordás után, nyelt egy kis vizet, amibe már belekakilt. Szerencsére neki nem lett baja, egy "kis" fertőzést kapott el, 5 napig kapott anti-biotikumot, és jöhetünk haza, az óta sincs semmi komolyabb baja. Szerintem ha túléli, nem feltétlenül lesz fogyatékos, vagy beteg, de az biztos, hogy a kortársainál elmaradottabb lesz, de idővel ezt is behozhatja. Remélem minden rendben lesz.
2012. márc. 20. 13:02
 3/10 anonim ***** válasza:

szerintem is volt ott más is, nem csak a kakis magzatvíz...egyik ismerősöm gyereke is benyelte a kakis vizet, ő is kórházban volt utána, ma már 2,5 éves, makk egészséges.

nagyon sajnálom amúgy:(

2012. márc. 20. 13:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Én úgy hallottam, hogy elég nagy "kalamajkát" tud okozni, ha a baba a kakis magzatvízből iszik, mert nagyon komoly fertőzést, vérmérgezést tud okozni. Az sem jó jel, ha a dokik ilyenekt mondanak, de én azt kívánom, hogy ne legyen igazuk és jöjjön rendbe a kissrác!!!
2012. márc. 20. 13:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem a magzatvízzel van gond, hiszen azt issza 9 hónapig. A kaki (mekónium) a probléma és tényleg ilyen súlyos lehet, ha azt lenyeli!!
2012. márc. 20. 13:16
 6/10 anonim ***** válasza:

Sajnálom, ami történt.

A barátnőm kislánya is így született, de ő is antibiotikum kúrát kapott, és meggyógyult. Viszont neki később elég sok táplálkozási és emésztési problémája lett, amivel sokat jártak orvoshoz, speciális étrendet kellett tartani.

Most lesz 2 éves, szerencsére ebből már csak a tejfehérje érzékenység van, a többi szépen elmúlt.

2012. márc. 20. 13:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Az én lányom is nyelt meconiumos magzatvizet, de semmi baja. Kapott antibiotikumot, ennyi. A szobatársam szintén így járt, ők 1,5 hétig voltak kórházban, eddig tartott az antibiotikum kúra. Jobbulást a kicsinek!!!
2012. márc. 20. 13:57
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem mondtak mást az orvosok, lehet elhallgatnak vmit.

Én is remélem,hogy minél hamarabb felépül a kicsike.

Köszönöm a válaszokat.

2012. márc. 20. 14:11
 9/10 Akire77 ***** válasza:
Szia az én kislányom is kakis magzatvizet ivott, nekem is sürgősségi császárt csináltak.Egy éjszakát volt az intenzíven aztán lekerült a csecsemőosztályra ahol folyton hányt,semmit nem tudott szegényke enni mert féloránként hányt.Aztán harmadnap kimosták a kis gyomrát,minket 1 hétig tartottak bent megfigyelésen aztán mikor hazajöttünk akkor utánna kellet egyszer vérvételre mennünk.Szerencsére azota minden rendbe van vele.Reméllem késöbb sem lessz semmi problémája ebböl kifolyolag,bizzunk benne hogy hogy Unokanővéredék kisfia is szépen fel fog épülni.
2012. márc. 20. 16:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Ugye minden jól alakult? Jó régi kérdést találtam meg...
2023. júl. 19. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!