Hogyan tudnék segíteni 2,5 hónapos babám nátháján. Láza szerencsére nincs, csak nehezen szedi a levegőt, így rendszeresen orrszívóval tisztítom, napi 15-20-szor. Meddig tart általában a nátha ilyen picinél?
Próbáld kicsit megemelni a matracát, hogy kicsit feljebb legyen a fejecskéje.
Nem tudom milyen fűtésetek van, de jó lenne vizet tenni akár a kályhára, kandallóra, konvektorra, radiátorra, hogy párásítsa a levegőt. Orrocskáját kamillás gézzel törölgesd át naponta többször(éppen csak legyen rajta nedvesség).
Hirtelen ennyi jutott eszembe , de még gondolkozok. Remélem hamar átvészelitek ezeket a napokat!
Mi 3 hónaposak voltunk, amikor megvolt fázva a babónk. Szörcsögött, nehezen kapott levegőt, fújtuk tengervizes orrspray-vel az orrát minden orrszívózás előtt, majd kapott vmi gyógyszertáras keverésű ánizsos-mentás illatú kenőcsöt, amit a mellkasára kellett kenni reggel és este, továbbá javasolta a dokinő a Cebion cseppeket (C-vitamin), ami újszülött kortól adható!! (reggel-este 10-10 csepp)
Elnézést, de nem sok picit az a napi 15-20x orrszívózás??
Ha hallod 1-1 orrszívás után is még szörcsögni, az attól van, hogy a mandulája mögé kerül a nyák, amit az életben ki nem orrszívózol!! Mondta nekünk a védőnő, hogy ez nem baj és nem kell túlaggódni!! Másrészt pedig hiába van még nekik orrlégzésük, ha az bedugul, ill nehezen veszi a levegőt, reflex-szerűen szájon is tudnak azért lélegezni.
(csak "tudatosan" nem)
hja, nálunk a nátha kb 1 hétig tartott. Kitartás! :)
A legnagyobb találmány a nasivin orrcsepp.
Van kifejezetten újszülött kortól 1 éves korig.
Nekünk nagyon bevált, és akinek eddig ajánlottam, mindenkinek!
Orrszívást mi napi 3-at csinálunk, ha náthásak a picik.
Előző vagyok.
Nem írtam, hogy nasivin orrcsepp után fog kapni levegőt a babád!
Amit én használok ha náthás:
Sterimar baby + orrszívó, utána Nasivin (ezt napi 3x)
Baby luuf, nagyon bejött! Este kenem be vele a hátát!
Calcimusc, napi 2x 0,5 ampulla (gyulladáscsökkentő, lerövidíti a gyógyulási időt)
Tea! Babamosoly kamillás-hársos teája.
Szerintem is fölösleges annyiszor szívnod, csak felsérted a nyálkahártyáját! Én a pelenkázások alkalmával szívtam + akkor, mikor eldugult.
Jobbulást a picinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!