Hét és fél hónaposan lehet nevelni, hogy "eszel majd ha
éhes leszel"?
Figyelt kérdés
Érti már az ok okozati összefüggést? Mert van, hogy nem akarja megenni a főzeléket, mert éppen olyanja van, s 1 óra múlva, ha megkínálom, akkor már megeszi. A baj az, hogy így van, hogy 5 óra is eltelik evés nélkül.s akkor vagy kimarad egy étkezés, vagy a vacsi fele megmarad. s ilyenkor éjszaka kel enni.Amikor nem ízlik neki valami, akkor kitolja a nyelvét, s akkor persze azt nem is erőltetem. lehet ezzel valamit kezdeni? nem akarom, hogy azt megszokja, ha nem eszem meg a főzeléket, úgyis kapok tápot...
Előre is köszi
2012. márc. 19. 20:00
1/8 anonim válasza:
Kicsi még, nem érti. Ha nem eszik nyugodtan adj neki tápszert.
2012. márc. 19. 20:11
2/8 anonim válasza:
Szerintem nem lehet. Annyira pici még,nem direkt csinálja. Nekem még nincs gyerekem,de én is rosszul evő voltam,de szó szerint belém énekelték,így tudtam fejlődni. 26/N
2012. márc. 19. 20:16
3/8 anonim válasza:
Én megpróbáltam, nem lehet. Lehet, hogy változóban van a napirendje, át akar állni valami másra kicsit, csak még nem jött össze. Vagy olyan sokat evett előtte (vagy olyan laktatót), hogy nem éhes 5 órán keresztül. Vagy fogzik.
2012. márc. 19. 20:24
4/8 anonim válasza:
A nagyobb gyerekemmel sem működik, a kicsivel se.
A nagy ha éhes esik, ha nem akkor csak játszik a kajával_ elküldöm akkor hisztizik érte egy ideje ez meg 2,5évesen
A kicsim 14hónapos, rittkarosssssssz evő egy nyamvadt étkezést nem tudtunk kiváltani, 3óránként jön szopizni, ha nem adok sikít, ha kínálom mással nem kell....
Ezzel a kaja dologgal sokra nem lehet menni. Türelem.
2012. márc. 19. 20:32
5/8 A kérdező kommentje:
oké, köszi. tök nehéz, hogy mikor tesz jót az ember...
2012. márc. 20. 07:04
6/8 anonim válasza:
Nem, még egy másfél évesnél sem, ugyanis hiába van ebédidő, ha a lányom éppen álmos, szájába adom az ennivalót, rág rajta egyet-kettőt, és kiköpi. Nem rosszaságból. Szerintem ilyen korban, és még jó sokáig a szülőnek kell toleránsnak és rugalmasnak lenni, nevelni ráérünk később is. Ilyen korban ha egyéb szükséglete erősebb, akkor úgysem tudsz mit csinálni, legfeljebb felbosszantod magad.
2012. márc. 20. 07:45
7/8 anonim válasza:
Az én kislányom 9 hós. 2 hete nem akar tízóraizni és ebédelni. Egész nap tápszert enne. Tízórainál annyira álmos,hisztis,hogy már 2x aludt el kaja nélkül. Most végre tényleg jön a foga,és egyszerűen nem akarja a gyümölcsöt és a főzeléket elfogadni,gondolom csípi az ínyét. Ráadásul a napirendje is tolódik most 1 órával. Tehát nem telik el reggeli óta 3 óra,de már aludna,viszont enni nem akar, így majdnem ebéd időben tízóraizik. Én is pánikoltam,hogy legyen,de a védőnő is azt mondta,h jól fejlődő gyereknél nem gond,az átmeneti nem evés! Így napi 3x kap tápszert.
2012. márc. 20. 07:50
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi. azóta én is beszéltem védőnővel. meg nem is akart enni, mikor 1x ezt megcsináltam, két napig semmit nem evett:( ugyhogy én sem parázom már...felesleges frusztrálni magubnkat:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!