Igaz az, hogy az elejétől fogva az oldalukon altatott babáknak később gondjaik lehetnek a mozgásfejlődéssel?
Nekem az ortopédián mondta az orvos tilos az oldalán feketeni, mert a csípője, meg a láb eldeformálódhat.
Így nem is altattuk így soha.
Én a kezdetektől fogva az oldalán altattam a babámat. Mivel rengeteget bukott/bukik (refluxos), így ez volt a legbiztonságosabb módja az altatásnak. Amikor már kb 3-4 hónapos lett, akkor csak a hátára tettem le, ő meg elfordította a kis fejét oldalra. Aztán amikor elkezdett forgolódni, onnantól kezdve eleve a hátáról az oldalára gördül. Most meg, 7 hósan, amennyire utált korábban hasalni, most akár egész éjszaka képes úgy aludni.
Viszont a mozgásfejlődésben abszolút nincs lemaradva. 5 hósan kúszott, 6 hósan mászott, most pedig, bár egyik kis kezével még támaszkodik, de már lepakolja a fenekét ülésbe és kapaszkodva feláll. Most éppen ez a kedvenc foglalatossága.
Hogy kell altatni?
Ha a hátán fekszik: ellapul a feje (lapulás elleni párna sem segít),
ha a hasán: bölcsőhalál fenyeget,
ha az oldalán: csípő probléma
akkor hogyan altassunk???
Igaz, az én kisfiam még csak 6 hetes, de sokszor altatom az oldalán. Vagyis oldalára fordítom és egy ideig marad, majd a hátára fordul. Hason ritkán. Amúgy néha ő is bukik és így jobb. Ma voltunk csípő és hasi uh-on és azt mondták, hogy tökéletesen rendben van.
A 10 hós babád pedig had aludjon úgy, ahogy neki kényelmesebb! Nem lesz semmi baja! Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!