Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak? Hozzátáplálássa...

Mit csináljak? Hozzátáplálással kapcsolatban kérek segítséget!?

Figyelt kérdés
6 és fél hónapos a kislányom, egy hónapja kanalazunk, de még mindig nem eszik meg egy adag gyümit és főzit sem. Nyitja az első pár kanálnak a száját és mint aki megunta, vagy nem éhes és nem hajlandó nyitni... sőt ha bekerül a kaja a szájába, már dörgöli is szét a maradékot a pofiján...dumálhatok neki, mutogathatok...semmi, ma apa vacsiztatta és adott a kezébe egy papírzsepis zacsit...és nyitotta a kis büdös a száját...nem akarok játszani vele evés közbe, de mit csináljak??? Ha ölembe ültetem fel akar ülni, vagy kitekeredik a kezemből, a bébihordozóból kifeszíti magát..most az etetőszéket szokjuk! Próbáltam mindeféle kanállal..kicsivel, naggyal, fémmel, műanyaggal!! Mindennek! Hasznos tanácsokat várnék!! Segítsetek!! Minden megoldás, vélemény érdekel!! Köszönöm!!
2012. márc. 14. 21:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Szerintem,a védőnőm és a gyerekorvosunk szerint meg az a hülyeség,hogy a gyerek könnyen fogadja a darabosat! Kedves nagyon okos utolsó!!!
2012. márc. 15. 10:55
 12/19 anonim ***** válasza:

az én gyerekem minden további nélkül ette a darabosat egészen kicsi korától, nem is kellett neki turmixolgatnom évekig.

De figyelj, nagyon okos, azért, mert mondjuk a te gyereked nehezen fogadta el a darabosat, még nem kellene tényként megállapítani, hogy a LEGTÖBB GYEREK nem szívesen eszi meg. Te nagyon okos.

2012. márc. 15. 11:22
 13/19 anonim ***** válasza:
Neked meg nem kéne lehülyeségezni az én válaszomat, csak mert a te gyerekednek nem kellett turmixolni!!! Eleve 8 hónapos kortól lehet a babának darabosat adni,nem 6!!! Akkor miről beszélsz???
2012. márc. 15. 12:56
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem láttam soha, sehol olyan megkötést, hogy darabost mikortól lehet adni a babának.

Nem a válaszodat hülyéztem le, hanem hogy általánosítottál.

2012. márc. 15. 15:18
 15/19 anonim ***** válasza:
Gondolom azért bébiételeket láttál már, azok is csak a 8 hónapos kortól adhatók darabosak. Az én védőnőm szólt, amikor 8-9 hónapos volt a babám,hogy most már elkezdhetem neki bevezetni a darabosat úgy,hogy a pépesbe tegyek egy kiskanálnyi darabosat,hogy ne hirtelen csak csupa darabosat kapjon,mert nem fogja megenni. Gondolom a védőnők több gyereket ismernek ,mint te, jobban értenek ehhez a témához.
2012. márc. 15. 15:51
 16/19 anonim ***** válasza:
De jól elveszekedtek csajok :) Csak annyit,hogy tényleg nem lehet általánosítani,két gyerek sem egyforma,kinek így eszik,kinek úgy.Ezen nem kell összeveszni :)
2012. márc. 15. 18:59
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem én általánosítottam először! Nem én irtam,hogy "adjál neki darabosat,azt szivesebben megeszik" Ez baromság és az is,hogy 6 hósnak darabosat kéne adni.

Amúgy mostmár nem érdekel,minden azzal etesse a gyerekét,amivel akarja! Akár töltöttkáposztát is adjatok 6 hósnak,hajrá!!!

1. voltam!

2012. márc. 15. 19:15
 18/19 anonim ***** válasza:

A darabos-nem darabos témában vitatkozók igazán tudhatnák, hogy minden gyerek más. Itt is épp arról olvasunk, nemde? Kár ezen vitázni.

Kérdésre röviden felelve: sok türelem kell, és eljön mindennek az ideje. Kis adagokkal kezdődik a hozzátáplálás. És az is kulcsfontosságú, hogy elég éhes legyen a baba. Mi is sokat szórakoztattuk a lányomat, hogy egyen, közben pedig az volt és lett az igazság, hogy ha éhes volt, akkor nem volt szükség szórakoztatásra, evett szépen.Igaz, hogy 6 hósan mi még csak kóstolgattunk, és nagyon fokozatosan (szándékosan) jutottunk el a "nagy" adagokig.

2012. márc. 15. 22:27
 19/19 anonim ***** válasza:

Hú, de jól felszívtad magad:)

Nézd,ismerősnek mondta védőnő, hogy csináljon a babának szőlőlevet úgy, hogy a szőlőszemeket egyenként kinyomkodja, majd paszírozza át gézen.

Szerinted megcsinálta? miért kellene szentírásnak venni, amit a védőnő mond...

Én az elején is enyhén darabosra hagytam a kajáját, püré volt, de nem sima. Nem kellett szarakodnom az aprólékos bevezetgetéssel, mert megette. A barátnőm kisfia viszont majdem egy éves koráig öklendezett a darabostól.

Ezért mondtam, hogy baromira nem kellene általánosítani,minden gyerek máshogy veszi az akadályt.

2012. márc. 16. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!