Mit csináljak? Hozzátáplálással kapcsolatban kérek segítséget!?
az én gyerekem minden további nélkül ette a darabosat egészen kicsi korától, nem is kellett neki turmixolgatnom évekig.
De figyelj, nagyon okos, azért, mert mondjuk a te gyereked nehezen fogadta el a darabosat, még nem kellene tényként megállapítani, hogy a LEGTÖBB GYEREK nem szívesen eszi meg. Te nagyon okos.
Nem láttam soha, sehol olyan megkötést, hogy darabost mikortól lehet adni a babának.
Nem a válaszodat hülyéztem le, hanem hogy általánosítottál.
Nem én általánosítottam először! Nem én irtam,hogy "adjál neki darabosat,azt szivesebben megeszik" Ez baromság és az is,hogy 6 hósnak darabosat kéne adni.
Amúgy mostmár nem érdekel,minden azzal etesse a gyerekét,amivel akarja! Akár töltöttkáposztát is adjatok 6 hósnak,hajrá!!!
1. voltam!
A darabos-nem darabos témában vitatkozók igazán tudhatnák, hogy minden gyerek más. Itt is épp arról olvasunk, nemde? Kár ezen vitázni.
Kérdésre röviden felelve: sok türelem kell, és eljön mindennek az ideje. Kis adagokkal kezdődik a hozzátáplálás. És az is kulcsfontosságú, hogy elég éhes legyen a baba. Mi is sokat szórakoztattuk a lányomat, hogy egyen, közben pedig az volt és lett az igazság, hogy ha éhes volt, akkor nem volt szükség szórakoztatásra, evett szépen.Igaz, hogy 6 hósan mi még csak kóstolgattunk, és nagyon fokozatosan (szándékosan) jutottunk el a "nagy" adagokig.
Hú, de jól felszívtad magad:)
Nézd,ismerősnek mondta védőnő, hogy csináljon a babának szőlőlevet úgy, hogy a szőlőszemeket egyenként kinyomkodja, majd paszírozza át gézen.
Szerinted megcsinálta? miért kellene szentírásnak venni, amit a védőnő mond...
Én az elején is enyhén darabosra hagytam a kajáját, püré volt, de nem sima. Nem kellett szarakodnom az aprólékos bevezetgetéssel, mert megette. A barátnőm kisfia viszont majdem egy éves koráig öklendezett a darabostól.
Ezért mondtam, hogy baromira nem kellene általánosítani,minden gyerek máshogy veszi az akadályt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!