Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyed a gyermek 2 éves koráig jár?

Gyed a gyermek 2 éves koráig jár?

Figyelt kérdés

Teszem azt Kicsim 2012 szeptember 1 én tölti a két évet addig jár a gyes?

mert a születése napján még tgyesbe voltam kb 2 hónapot

Utána igényleni kell a gyedet

vagy az folyamatba lesz vagy kell valami papirt kitölteni?

2012. márc. 12. 15:16
 1/4 anonim ***** válasza:

hÚ, EGY PICIT ÖSSZEVISSZA ÍRTAD A DOLGOKAT, de nem baj (bocs, a nagybetűért, véletlen volt)

szóval az első a tgyás, ami 168 napig tart. Általában a szülés napjától kérik az anyukák. De a tervezett szülés előtt 1 hónappal már lehet kérni. A tgyás lejártától van a gyed a gyerek két éves koráig. Utána 3 éves korig a gyes.

Ha a munkáltatód kifizetőhely, akkor ő intézi a tgyást és a gyedet. A gyest Neked kell intézni a MÁK-nál.

2012. márc. 12. 15:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Akkor jár 2 éves koráig a gyed, ha volt annyi biztosításban töltött időd.

Ha volt a születése előtt 590 biztosításban töltött napod, akkor biztosan jár 2 éves koráig.

Ha csak a szüléskor kezdted a tgyást (ne haragudj, de nem értem, ezt a mondatodat: "a születése napján még tgyesbe voltam kb 2 hónapot"), akkor 562 nap is elég.

Ha ennél kevesebb volt, akkor biztosan nem kapsz 2 éves koárig gyedet, hanem annyival kevesebbet.

2012. márc. 12. 15:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen addig jár.168napig Tgyas,utána igényelni kell a Gyed-et,ami a gyermek 2 éves koráig van és utána van Gyes amit szintén igényelni kell nyomtatványon és a gyermek 3 éves koráig jár.

Minden ellátás igényléséhez ki kell töltened a megfelelő nyomtatványokat,Gyed-hez valót az OEP honlapjáról le is töltheted és ezt kell beküldened a munkahelyedre,ha kifizetőhely,ha nem akkor az OEPhez.

A GYes igénylőt pedig a MÁK-hoz kell majd beadni.

2012. márc. 12. 15:33
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat
2012. márc. 12. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!