Gyed a gyermek 2 éves koráig jár?
Teszem azt Kicsim 2012 szeptember 1 én tölti a két évet addig jár a gyes?
mert a születése napján még tgyesbe voltam kb 2 hónapot
Utána igényleni kell a gyedet
vagy az folyamatba lesz vagy kell valami papirt kitölteni?
hÚ, EGY PICIT ÖSSZEVISSZA ÍRTAD A DOLGOKAT, de nem baj (bocs, a nagybetűért, véletlen volt)
szóval az első a tgyás, ami 168 napig tart. Általában a szülés napjától kérik az anyukák. De a tervezett szülés előtt 1 hónappal már lehet kérni. A tgyás lejártától van a gyed a gyerek két éves koráig. Utána 3 éves korig a gyes.
Ha a munkáltatód kifizetőhely, akkor ő intézi a tgyást és a gyedet. A gyest Neked kell intézni a MÁK-nál.
Akkor jár 2 éves koráig a gyed, ha volt annyi biztosításban töltött időd.
Ha volt a születése előtt 590 biztosításban töltött napod, akkor biztosan jár 2 éves koráig.
Ha csak a szüléskor kezdted a tgyást (ne haragudj, de nem értem, ezt a mondatodat: "a születése napján még tgyesbe voltam kb 2 hónapot"), akkor 562 nap is elég.
Ha ennél kevesebb volt, akkor biztosan nem kapsz 2 éves koárig gyedet, hanem annyival kevesebbet.
Igen addig jár.168napig Tgyas,utána igényelni kell a Gyed-et,ami a gyermek 2 éves koráig van és utána van Gyes amit szintén igényelni kell nyomtatványon és a gyermek 3 éves koráig jár.
Minden ellátás igényléséhez ki kell töltened a megfelelő nyomtatványokat,Gyed-hez valót az OEP honlapjáról le is töltheted és ezt kell beküldened a munkahelyedre,ha kifizetőhely,ha nem akkor az OEPhez.
A GYes igénylőt pedig a MÁK-hoz kell majd beadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!