9-hó a babám nincs fogunk hogy szoktassam rá a darabos ételekre? Bébi kaják ebben a korba mind darabosak és öklendezik tőle?
2 hét múlva 1 éves a lányom és alul van csak 2 foga, 6 hónapos kora óta kapja a darabosakat.
A darabos bébiételekben annyira puhák a darabok, hogy a kemény ínyükkel szépen össze tudja nyomni, annyira meg nem nagyok, hogy ne tudná lenyelni.
Főzz egy krumplit, törd össze villával és keverd bele a sima bébiételbe.
A fogai ott vannak az ínyében, harapni ugyan nem, de a puhára főtt ételeket elrágni el tudja, elnyammogja :)
Érdemes jól megfőtt, megfogható ételeket adni neki csócsálásra, brokkolit, répát, almagerezdet főve, illetve bulátát, kenyérhéjat, kekszeket.
Keress rá a BLW hozzátáplálási irányzatra, én így tápláom hzzá 14 hónapos lányomat, ő soha nem evett pépet, kanállal is csak pár alkalommal levest, főzeléket. Eleinte nem volt foga, mégis el tudta nyammogni, amit a kezébe adtam, akár egész, pucolt almát, körtét is megeszik, a banánt kézben fogva harapja :)
Soha nem öklendezett, igaz, ő ehhez szokott hozzá. Viszont ha nem erőlteted és nem evésnek, csak mondjuk uzsonnai nasinak adsz neki darabosat, egy idő után biztos rájön, mit kell vele tenni :)
8 hónapos a kisfiam, 2 foga van alul, de ő is öklendezik a legkisebb daraboktól is.
A babakekszet szépen eszi, de a 8 hónaposoknak való bébiételt, akármilyen pici darabos, nem tudja enni, és én nagyon megijedtem, amikor fuldokolni kezdett, pedig egy késhegynyit adtam neki, szóval maradok még a pépesebb dolgoknál, később újra próbálom majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!