Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bölcsőhalál: légzésfigyelő...

Bölcsőhalál: légzésfigyelő témában kutatok, mert épp venni készülünk, és sok helyen olvasom, hogy 8-9-11 hónapos babák is meghaltak (elvileg) bölcsőhalálban. De annak nem kb 6 hós korig áll fenn a veszélye?

Figyelt kérdés

Arra gondolo,hogy én úgy tudtam,hoyg kb 0-6 hónapos korig bölcsőhalálról van szó, és az ennél nagyobb babáknál már valami más baj okozza azt hogy végül leáll a légzése.

Kb 6 hós korig pedig nem vesz levegőt mert vagy elfelejt, vagy fejletlen hozzá, vagy egyszerűen annyira mélyen alszik...stb...

Olvastam a kockázati tényezőket, mint túl meleg szoba, túl sok ruha, túl puha fekhely, takaró stb....sorolhatnám..

Most akkor valójában mennyi idős korig esélyes a bölcsőhalál?

2012. márc. 10. 10:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

Ez egy ilyen kérdés, röviden, nem is ez volt a téma, mint itt, hanem a leendő anyuka a szoptatástól ódzkodott, és azzal kapcsolatban kért tanácsokat. Valaki érdeklődött hónapokkal később, hogy hogy alakulnak a dolgok, és néhány hét múlva reagált az anyuka, leírva, hogy elveszítette a kisbabáját néhány hónaposan bölcsőhalálban.

Egyébként nekünk sem volt légzésfigyelőnk, én is azok közé tartozom, akik úgy voltak/vannak vele, hogy velünk nem fog megtörténni. Nálunk én aludtam a kislányunkkal együtt hónapokig, minden rizikófaktort kiiktattam, de ettől függetlenül hónapokig nem tudtam nyugodtan aludni, rengetegszer ébredtem éjjel, hogy minden rendben van-e. Szerencsére nem volt sosem semmi baj. Most várandós vagyok megint, és nagyon gondolkozom rajta, hogy elmegyek egy tanfolyamra, ahol megmutatják, hogy mi a teendő, ha nem lélegezne a baba. Illetve egy pelusra csiptethető légzésfigyelő vásárlásán is gondolkozom.

2012. márc. 10. 11:25
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi a további válaszokat.

Olvastam ezt a szoptatós kérdést is,nagyon sajnálom a fejleményeket. :-(

A pelenkára csíptetősről nem sok jót hallottam/olvastam,így olyat nem vennék. Nekem csak éjszaka kell a biztosíték, nappal figyelek rá.

De úgy tudom,az folyton lecsúszik, és pl amikor már forog a baba akkor meg ráfekszik és megnyomja...

2012. márc. 10. 11:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 9 hónapos a kislányom és éppen az éjszaka volt riasztás, valószínűleg nem tévesen, mert egy kicsit meg van fázva és éjszakánként bedugul az orra. Ez hajnali 2-kor volt. Még csak csippant egyet, de ennyi valószínűleg elég volt, hogy éberebb legyen és vegyen levegőt a száján. Persze azonnal ugrottam az ágyból és kivettem a kiságyból, csöppentettem az orrába és aludtunk tovább. Szóval soha nem bocsájtanám meg magamnak, ha nem vesszük meg és ma éjjel gond lett volna. Persze lehet, hogy magától is vett volna levegőt, de a légzésfigyelő már hamarabb "szólt". Én így vagyok nyugodt.
2012. márc. 10. 11:33
 14/16 sumergo ***** válasza:
A lányom 4,5 hónapos. Egy hete kb. az egyik éjjelen 4x riasztott, de csak egyet csippant, gondolom emiatt, újra kezdett lélegezni a lányom. A 4. után felkeltettem. Sírdogált picit, hogy miért macerálom, de szépen visszaaludt, és azóta nem volt gond. De ha még egy ilyen lesz, akkor orvoshoz viszem. Nagyon megijesztett, nem aludtam egész éjjel. Bele sem akarok gondolni, mi lehetett volna, ha nincs.
2012. márc. 10. 11:58
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is a nyugalmunk miatt vettem légzésfigyelőt. Tidztába vagyok vele, hogy nem életmentő készülék, de én így alszom nyugodtan. A szüleim mesélték, hogy amikor én babaként nagyokat aludtam, tükörrel mentek ellenőrizni, hogy lélegzek-e még, mint a detektív filmekben. Hát én ezt a nyugtalanságot nem kívánom magamnak.
2012. márc. 10. 13:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

A légzésfigyelővel sehova nem moccant az így elhunyt csecsemők száma (nem csökkentette a bölcsőhalálok számát), ami azért érdekes, mert a statisztikát szolgáltató térségben a rizikós gyermekek automatikusan, kórházi minőségű légzésfigyelőt kaptak. Egyébként meg nem szokás boltit vásárolni. Tehát: nem nagyon mentette meg a légzésfigyelő az erre amúgy is hajlamos csecsemők életét, sajnos. Ha annyi gyermek lenne kitéve ennek a veszélynek, ahánynál jelez a gép, akkor egy igen gyakori,a klinikumban majd' mindennapos esemény lenne a SIDS. (Az elmúlt években a mi klinikánkon egyszer történt meg, nem ágyban fekvő babával, többet persze erről nem kell tudni, mindegy is.) A propaganda sajnos nagy, a vélt biztonságért sokan fizetnek.

DE!!!! Aki ettől nyugodtabban alszik, az a saját nyugalmáért, vegye meg, és használja, mert valóban, ha megment egyet, már megérte,és igen, működik kókuszmatrac alatt. :)

Problémamentes babázást Neked! :)

2. válaszoló voltam.

2012. márc. 10. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!