Bölcsőhalál: légzésfigyelő témában kutatok, mert épp venni készülünk, és sok helyen olvasom, hogy 8-9-11 hónapos babák is meghaltak (elvileg) bölcsőhalálban. De annak nem kb 6 hós korig áll fenn a veszélye?
Arra gondolo,hogy én úgy tudtam,hoyg kb 0-6 hónapos korig bölcsőhalálról van szó, és az ennél nagyobb babáknál már valami más baj okozza azt hogy végül leáll a légzése.
Kb 6 hós korig pedig nem vesz levegőt mert vagy elfelejt, vagy fejletlen hozzá, vagy egyszerűen annyira mélyen alszik...stb...
Olvastam a kockázati tényezőket, mint túl meleg szoba, túl sok ruha, túl puha fekhely, takaró stb....sorolhatnám..
Most akkor valójában mennyi idős korig esélyes a bölcsőhalál?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Ez egy ilyen kérdés, röviden, nem is ez volt a téma, mint itt, hanem a leendő anyuka a szoptatástól ódzkodott, és azzal kapcsolatban kért tanácsokat. Valaki érdeklődött hónapokkal később, hogy hogy alakulnak a dolgok, és néhány hét múlva reagált az anyuka, leírva, hogy elveszítette a kisbabáját néhány hónaposan bölcsőhalálban.
Egyébként nekünk sem volt légzésfigyelőnk, én is azok közé tartozom, akik úgy voltak/vannak vele, hogy velünk nem fog megtörténni. Nálunk én aludtam a kislányunkkal együtt hónapokig, minden rizikófaktort kiiktattam, de ettől függetlenül hónapokig nem tudtam nyugodtan aludni, rengetegszer ébredtem éjjel, hogy minden rendben van-e. Szerencsére nem volt sosem semmi baj. Most várandós vagyok megint, és nagyon gondolkozom rajta, hogy elmegyek egy tanfolyamra, ahol megmutatják, hogy mi a teendő, ha nem lélegezne a baba. Illetve egy pelusra csiptethető légzésfigyelő vásárlásán is gondolkozom.
Köszi a további válaszokat.
Olvastam ezt a szoptatós kérdést is,nagyon sajnálom a fejleményeket. :-(
A pelenkára csíptetősről nem sok jót hallottam/olvastam,így olyat nem vennék. Nekem csak éjszaka kell a biztosíték, nappal figyelek rá.
De úgy tudom,az folyton lecsúszik, és pl amikor már forog a baba akkor meg ráfekszik és megnyomja...
A légzésfigyelővel sehova nem moccant az így elhunyt csecsemők száma (nem csökkentette a bölcsőhalálok számát), ami azért érdekes, mert a statisztikát szolgáltató térségben a rizikós gyermekek automatikusan, kórházi minőségű légzésfigyelőt kaptak. Egyébként meg nem szokás boltit vásárolni. Tehát: nem nagyon mentette meg a légzésfigyelő az erre amúgy is hajlamos csecsemők életét, sajnos. Ha annyi gyermek lenne kitéve ennek a veszélynek, ahánynál jelez a gép, akkor egy igen gyakori,a klinikumban majd' mindennapos esemény lenne a SIDS. (Az elmúlt években a mi klinikánkon egyszer történt meg, nem ágyban fekvő babával, többet persze erről nem kell tudni, mindegy is.) A propaganda sajnos nagy, a vélt biztonságért sokan fizetnek.
DE!!!! Aki ettől nyugodtabban alszik, az a saját nyugalmáért, vegye meg, és használja, mert valóban, ha megment egyet, már megérte,és igen, működik kókuszmatrac alatt. :)
Problémamentes babázást Neked! :)
2. válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!