Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen sokszor/gyakran használ...

Milyen sokszor/gyakran használtatok már szteroidos krémet kisbaba arcára? Vettetek észre mellékhatást?

Figyelt kérdés
Ekcéma miatt kérdezem.

2012. márc. 8. 19:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

8 vagyok.

Úgy látom, már magad is elég tájékozott vagy, így nem sok újat tudok mondani. Inkább csak a tapasztalat, hogy magadnak főzni nem lesz nehéz, ami rossz, hogy gyakorlatilag nem tudsz házon kívül enni, mert nem tudhatod, ki mit tesz bele az ételbe, és ahhoz, hogy kiderüljön, ez-e a baj, tényleg NULLtejdiéta kell, tehát nem csúszhat be semmi. Még a legjobb szándékkal segítők (anyósom) sem tudnak odafigyelni mindenre. Pl csinálnak krumplipürét, de hogy az egész fazékban csak egy ujjnyi tej van, az nem sok, stb.

Ha elmész bárhová vendégségbe, kicsit ciki végigkérdezni, hogy miből sütötte a sütit valaki stb. Meg megkérdezni, hogy a szendvicsen milyen margarin van, ja, akkor nem kérek bocs. És az emberek vagy udvariatlannak gondolnak, vagy háklisak, vagy sajnálkozni kezdenek, vagy megsértődnek stb. Azért van, aki jól reagál. :o)

Amiket bevethetsz pótlásként: zabtej, rizstej (DM-ben a legtűrhetőbb árúak), a szójatejet azért nem javaslom csak, mert nálunk a tej-szója allergia együtt jelentkezett.

Tej a kenyérfélékben általában nincs, de minden édes pékárú tésztájában van.

Gyári kekszek-felvágottak, ezekkel mind vigyázni kell, de szerencsére MINDEN csomagolt árún rajta van az összetétel. Azzal, hogy "nyomokban tartalmazhat", nem kell foglalkozni, ezeket a termékeket veheted.

Margarinból szerintem a Delma multivitamin a legfinomabb, és nem tartalmaz csak növényit, de jó a Liga is, sütő margarinból jó a Liga, a Vénusz (most új viszonylag, kocka).

És végül vannak jó kis internetes oldalak receptekkel, mert ezzel a problémával sokan küzdenek.

Pl ez:

[link]

De ha beírod a keresőbe, hogy "tejmentes receptek", akkor sokból válogathatsz kedvedre...

Majd írd meg, hogy sikerült-e rövidre zárni a problémát vagy más a baj?

2-3 hetet érdemes talán csinálnod, a bőr nem mindig gyógyul olyan gyorsan, és nekem a gasztroenterológus azt mondta, hogy a tej 3 hét alatt ürül ki a szervezetből, bár biológus férjem ebben némileg kételkedett. :o)

Az én gyerekemnél hasgörcsöket okozott a tej, és nálunk 2 nap alatt, mintha elfújták volna, de lehet, hogy Neketk több idő kell...

Minden jót!

2012. márc. 9. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!