Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálásnál, hogyan...

Kerria kérdése:

Hozzátáplálásnál, hogyan mennyit, kinél mi vált be?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 14 hetes kislányomnak nehezen van széklete, így a tegnapi oltásoknál a doktornő szilvát, barackot ajánlott. Hogyan kezdjek hozzá?

csak simán adjak egy kanállal és utána a tápszer (sajnos tápszeresek vagyunk), vagy ha többet kíván adhatok pár kanállal többet? Köszönöm

2012. márc. 8. 09:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

#1-es/#6-os!

Szánalmas, hogy mennyire nem foglalkozol magával a kérdéssel, de olyan okosnak képzeled magad, hogy rögtön következtetéseket vonsz le.

"Mellesleg pusztán az a tény, hogy Kérdező feltette ezt a kérdés, arra utal, hogy "gyanús neki" az orvosa javaslata, különben miért kérdezné meg..."

Piszkosul nem ez, azaz a gyanú a kérdés motiválója, hanem a HOGYAN. Elolvastad te egyáltalán a kérdést?? Nem, mert akkor nem kombinálnál itt össze-vissza.

Ha nem vagy képes elolvasni és értelmezni a kérdést, inkább ne válaszolj.

2012. márc. 8. 11:00
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"És persze fel lehet hozni anyáink példáját, hogy ők is adtak korábban stb. De érdemes megnézni a mai felnőtt fiatal generációt, mennyi az allergiás, és a gasztroenterológián is tömött sorokban állnak, és akkor meg lehet nézni szüleink generációját is, mert bizony nekem két 50-60 közötti férfi rokonom is csúnyán allergiás lett középkorúan, tehát az, hogy a néhány éves gyereknek "kutya baj" sajnos még nem minden... "

És persze akinek ilyen problémája van, az nem dohányzott, kávézott, nem ivott alkoholt, nem evett gyors-kaját, fagyasztott kaját stb.....

Kérdező,

a 4-es vagyok :-)

Még annyi, hogy előtte mi is hőmérőztünk, azóta nem kellett. Amúgy az enyém anyatejes.

2012. márc. 8. 11:09
 13/17 anonim ***** válasza:
Ott a pont.
2012. márc. 8. 11:17
 14/17 anonim ***** válasza:
2. vagyok! Egyáltalán nem okoskodni akartam. Én a véleményemet írtam le. És egy jószándékú kérdést tettem fel. Természetesen anyuka eldönti majd, hogy meg meri-e próbálni a szilvát.Én nem merném, mert mi van ha fáj tőle a pocija??? Majd ordít 1-2 napot...azzal sem lesz előrébb az anya.... Tápszeres babát el lehet kezdeni 4 hónaposan hozzátáplálni...ez tény. De szerintem nem szilvával, barackkal kell kezdeni, mert ezek eléggé "hasfájdítósak". (Egyébként én is 6 hónaposan kezdtem kóstoltatni, de ez nem téma, mert az én babám anyatejes volt)
2012. márc. 8. 12:03
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

1-2 kanállal nyugodtan adj neki, és ha nem lesz tőle gondja akkor fokozatosan emelheted. Én üveges bébiételbe venném meg először mert az kicsit jobban kíméli a pocakját szerintem, illetve először talán a barackot próbálnám mert a hozzátáplálási táblázatban az előrébb van a szilvánál.

A másik, hogy ha még nem próbáltad esetleg adj neki BioGai cseppeket, ez nem gyógyszer hanem probiotikus csepp babáknak. Elég húzós az ára, és nem egyik napról a másikra hat hanem fokozatosan építi ki a hatását, de nekünk aranyat ért. Az én babám is sokáig csak 4 naponta kakilt nagy szenvedések árán és ez megoldotta a gondot.

És mi is 3,5 hónaposan kezdtük a kóstoltatást, szerintem nem olyan korai (tápszerevési gondok miatt).

2012. márc. 8. 14:01
 16/17 anonim ***** válasza:

14.01-es vagyok. Azért azt még hozzáteszem, hog ymi is ennyi idősen kezdtük a kóstoltatást, de üveges almapéppel és csak nagyon-nagyon óvatosan, sok napig szigorúan 1-2 kiskanállal kapott csak (és még ettől is kicsit idegenkedett, ízlett neki de az állaga furcsa volt neki).

Remélem hamar megoldódik a gondotok!

2012. márc. 8. 14:07
 17/17 A kérdező kommentje:

No jelentem kipróbáltuk a szilvapépet, és most napi kétszer van széklete MINDEN ERŐLKÖDÉS nélkül, azóta szélcső eltéve.

Lehet, hogy azoknak van igaza, akik azt mondják ez még túl korai.

Lehet, hogy azoknak van igaza, akik azt mondják nyugodtan lehet adni 1-2 kanállal.

Nos, mindenki döntse el maga, én jelenleg most nem bántam meg, mert végre minden szenvedéstől mentesen tud kakilni, és pukizni a kislányom!

Minden hozzászólást köszönök, segítettetek mérlegelni. Gondoltam megosztom a végeredményt is, és ezzel lezárom ezt a témát. Kellemes napot!

2012. márc. 10. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!