Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 14 hónaposan kezdődhet a...

14 hónaposan kezdődhet a hisztis dühöngős korszak?

Figyelt kérdés

Olyan szinten hisztizik ,hogy mardos, harap,síkit, kiabál.

Van hogy játszik vagy éppen csak mászkál és akkor is elkezd dühöngeni visítani,morogni,pedig nincs semmi baj.

Ilyenkor mi a jó nevelési praktika? Másoknál is van ilyen?

2012. márc. 6. 17:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen van de sz én fiam már 2 hónapja kezdte akkor még lightosan,most már egyre durvább,pedig csak 10,5 hónapos,azt olvastam hogy nem szabad figyelembe venni,meg el kell terelni a figyelmét,esetleg eljátszani,hogy nem találom,és kérdezi hol vagy pl Gergő?nem találom a Gergőt,vagy ha nagyobb bevinni a szobájába és megmondani itt lehet hisztizni,és ha jön utánad visszatenni

állítólag ezek beválnak,eddig az elterelni a figyelmét taktikát alkalmaztam meg a nem veszek róla tudomást és ilyenkor 1-2 perc alatt befejezi

2012. márc. 6. 17:49
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Lányomnál olyan 13 hónaposan kezdődött, képes volt a fejét a földbe verni. Én olyankor megvártam míg lenyugszik (addig úgy tettem, mint aki nem figyel rá - persze közben lestem nehogy hülyeséget csináljon), majd utána elmagyaráztam neki, hogy miért nem tetszett amit csinált, arrébb vittem egy kicsivel, és megpróbáltam elterelni a figyelmét.

Lehet egyesek azt gondolják, ilyenkor még feleslegesen jártatom a számat, mert kicsi és úgysem érti, de szerintem már sok mindent megértett belőle.

Amúgy 1-2 hónapig tartott ez a dühöngős korszak. Most 17 hónapos és nagyon nyugis gyerek, semmi hiszti, semmi dühöngés nincs. Persze meglátjuk később mi lesz, de a türelem, következetesség, szeretet, kitartás remélem mindig hatásos lesz.

2012. márc. 6. 20:02
 3/3 anonim ***** válasza:
A lanyom egy eves, ma olyan hisztit levágott, hogy csak pislogtam. Aztán amikor nem figyeltem rá, akkor elment, körülnézett, amikor visszajött, akkor megint kezdte. Durva volt. Teli torokból üvöltött, hatalmas könnyek potyogtak belőle. De amikor nem vettem róla tudomást, abba is hagyta.
2012. márc. 6. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!