14 hónaposan kezdődhet a hisztis dühöngős korszak?
Olyan szinten hisztizik ,hogy mardos, harap,síkit, kiabál.
Van hogy játszik vagy éppen csak mászkál és akkor is elkezd dühöngeni visítani,morogni,pedig nincs semmi baj.
Ilyenkor mi a jó nevelési praktika? Másoknál is van ilyen?
Igen van de sz én fiam már 2 hónapja kezdte akkor még lightosan,most már egyre durvább,pedig csak 10,5 hónapos,azt olvastam hogy nem szabad figyelembe venni,meg el kell terelni a figyelmét,esetleg eljátszani,hogy nem találom,és kérdezi hol vagy pl Gergő?nem találom a Gergőt,vagy ha nagyobb bevinni a szobájába és megmondani itt lehet hisztizni,és ha jön utánad visszatenni
állítólag ezek beválnak,eddig az elterelni a figyelmét taktikát alkalmaztam meg a nem veszek róla tudomást és ilyenkor 1-2 perc alatt befejezi
Lányomnál olyan 13 hónaposan kezdődött, képes volt a fejét a földbe verni. Én olyankor megvártam míg lenyugszik (addig úgy tettem, mint aki nem figyel rá - persze közben lestem nehogy hülyeséget csináljon), majd utána elmagyaráztam neki, hogy miért nem tetszett amit csinált, arrébb vittem egy kicsivel, és megpróbáltam elterelni a figyelmét.
Lehet egyesek azt gondolják, ilyenkor még feleslegesen jártatom a számat, mert kicsi és úgysem érti, de szerintem már sok mindent megértett belőle.
Amúgy 1-2 hónapig tartott ez a dühöngős korszak. Most 17 hónapos és nagyon nyugis gyerek, semmi hiszti, semmi dühöngés nincs. Persze meglátjuk később mi lesz, de a türelem, következetesség, szeretet, kitartás remélem mindig hatásos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!