Hozzátáplálás vagy mégse?
Nem értem pontosan, hogy mit vársz a hozzátáplálástól? Azt, hogy ne ébredjen éjszaka, vagy azt, hogy jobban gyarapodjon?
Sajnos egyikre sem "gyógyszer" a hozzátáplálás. Ráadásul ha a gyomrával is vannak gondok, én biztosan nem kezdeném el 6 hónapnál korábban.
Amúgy ezt az orvos javasolta?
Nálunk a reflux, kevés hízás (sőt fogyásra) ellenszer volt a hozzátáplálás. Lehet ezt valaki furcsállja, de a babámnál sokkal jobb lett azután, miután már evett tejpépeket és gyümölcsöket/zöldségeket is.
5 hónaposan adtam neki először Sinlac pépet, majd vaníliás Milupa pépet, aztán rá 1-2 hétre elkezdtem a hozzátáplálást is. S bár nem mulasztja el a refluxot, de valahogy jobban megmaradt benne a szilárd étel, mint az anyatej. Kevesebbet bukott már ezután, jobb lett a kedve. Egy szörnyen sírós gyerkőc volt, általában együtt sírtunk... :(
De ahogy telt az idő, és ahogy egyre több szilárd ételt evett, egyre jobb lett.
Persze nem kell kapkodni, én sem adtam neki egyből sok-sok ételt, csak lassan haladva, és a javulás is fokozatos volt.
Amúgy az éjszakát lányom akkor is végigaludta, amikor csak szopizott, és akkor is amikor már mást is evett, úgyhogy erre nem biztos, hogy a hozzátáplálás megoldás.
Azt én sem értem, hogy 5-6 óra is eltelik a szopik között. Ezt hogy érted? Este vagy napközben is?
Tudod,jó pár évvel ezelőtt ennyi idős babának már főzeléket gyümölcsöt,háztartási kekszet adtak,hogy ne legyen allergiás később.Nem is volt ennyi.
Ma ez nem divat.Bár....azt látom,hogy kezd visszajönni,a normális hozzátáplálási trend.
Nyugodtan próbálkozhatsz bármivel.
Én nem táplálnék hozzá, nem hiszem, hogy segítene. Ezt az 5-6 órát én sem értem...
Amit javasolni tudok, hogy legyen sokat függőlegesben a baba (pl. hordozókendőben vagy mei tai-ban).
Egyébként azt nem írtad, hogy mennyi idő alatt gyarapodott 130 grammot.
Mennyivel született és most mennyi a súlya?
Nekem ugyan nem refluxos anelkul csinalja ezt. Ennyit eszik szinten az utobbi egy honapban 250 gr-ot hizott. Nekem a dokino javasolta a hozzataplalalst , mikor mar mindent kiprobaltunk, lefejt tejet poharbol, uvegbol kanalallal sehogy sem eszi meg frissen sem se vizet se teat semmit nem fogad el. Csak cicibol de abbol meg kevesett . Kinszenvedes volt az utobbi 2 honap, ki is vizsgaltak. Az5-6 orat gondolom ugy erted hogy nem akar rendesen enni ha tul gyakran
megkinalod.
Szoval mivel a fiamnal semmi bajt nem talaltak elkeztuk az almaval. Hat imadja vegre eszik. Most irtak fel Sinlacot de meg nem probaltam azt mondtak probaljam este adni hatha jobb lesz az ejszaka. Amugy a vedono, szerint a mostani ajanlas az, hogy amig nem kap a baba lisztet rantast a fozikbe, addig napi fel daralt haztartasi kekszet adjak neki 5 honapos kortol anyatejbe pont az allergia elkerulese miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!