3 hónapos lesz a kislányom 2 hét múlva, már meg szeretném vele kóstoltatni az almát, répát. Lehet ilyen picinek? Hozzáteszem tápszeres. A védőnő szerint 3 hónapos kortól adhatok neki gyümölcspépeket.
Figyelt kérdés
2009. jún. 9. 10:22
1/6 anonim válasza:
Mi 4 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, nem bántam meg. Sajnos nekem sem volt tejem és az én kicsim is tápszeres. Szerintem nyugodtan próbáld meg, majd meglátod hogy fogadja. Ha még nem érett meg rá, úgyis el fogja utasítani. De gondolom a védőnő is azért javasolta, mert már érettnek látja rá. Az enyémnek is majd kiesett már a szeme 4 hónaposan, hogy mi miket eszünk ő meg nem kaphat csak tápszert, cumisüvegből. Nekünk nem okozott semmi hátrányt a viszonylag korai hozzátáplálás.
2/6 anonim válasza:
Persze, nyugodtan adjál neki. Tudom ezért le fogtok pontozni, de én két hzós korától adtam a lányomnak egy kis répát, almát. Nagyon hasfájós volt, mikor elkezdtük enni az almát, el is múlt. Nagyon jó evő a kislányom.
3/6 A kérdező kommentje:
SOk olyanról hallottam, hogy nem kezdte el időben a babát ízekhez szoktatni és mindnet visszaköpködött 6 hós korától, válogatós lett a baba. így nem akarok járni. És ezeket a hippes alma-málnával meg ilyeneket is lehet majd kóstoltani?
2009. jún. 9. 10:31
4/6 anonim válasza:
szia! az üvegesek hőkezelt gyümölcsből vannak, könnyebben emészthetők, viszont édesek, így a babák hamar rákapnak.
szerintem inkább natúr gyümilével, péppel kóstoltass majd, mert így a gyümölcsök valódi ízét ismeri meg a babád. ellenkező esetben lehet a tiéd is igencsak válogatós lesz :)
hogy mikor kezded, a Te dolgod. én később kezdtem hozzátáplálni, mert nem szívesen fogadta a babám, így inkább hagytam és egy héttel később próbáltam újra. aztán egyszer csak (5 hónaposan), mintha rájött volna a kajálás, azóta gyönyörűen eszik gyümölcsöt, főzeléket is.
lassan 8 hónapos.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tényleg így van, hogyha nem akarja úgysem fogadja el, picibabákra nem lehet az ilyesmit erőltetni.
2009. jún. 9. 11:23
6/6 anonim válasza:
Szerintem is megkóstoltathatod vele már. De arra vigyázz, hogy az apró magvas gyümit, mint a málna csak 1 éves kor felett add, mert hiába van a 4 hós bébiételben málna akkor sem ajánlott még adni mert allergizál, én nem tudtam és adtam mivel ugyebár 4 hós bébiételt vettem neki és abban volt málna, szegénykém úgy kipattogzott, hogy csak úgy marta magát annyira viszketett neki. Ne csak azt nézd a bébiételen, hogy hány hós kortól adható, mert látod hiába, hanem inkább, hogy mi van benne. Ez csak egy jó tanács volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!