Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyakori dolog, hogy feszülten...

Gyakori dolog, hogy feszülten telnek a babával töltött első napok?

Figyelt kérdés
Sok anyukánál ezt tapasztaltam, illetve hallottam. A kialvatlanság lehet az oka, a hirtelen rájuk szakadt felelősség, az, hogy nem minden kórházban megfelelő a segítség? Vagy egyénfüggő? Min múlik? Én még ettől függetlenül is szépnek képzelem az első napokat, bár ezek alapján...Biztos mindenki szépnek képzeli.
2009. jún. 9. 06:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Amikor benne vagy, akkor nem olyan szép. aztán mikor túl vagy rajta, és a baba már fél éves, addigra megszépülnek az emlékek.

Vannak jó pillanatok, pl mikor az ember hazaérkezik a babával, az egy plusz erő és fél gyógyulás. mikor a férjével együtt lehet végre hármasban, és csak nézitek a gyerkőcöt ahogy szundít a kis bababirodalmában:-)

Viszont mikor hazajössz a szervezeted még baromi fáradt a szülés után. fáj itt, fáj ott, uszik a lakás, semmire nincs időd. mindent csinálnál, de még nem bírod. küzdesz azzal, hogy tudjon szopizni a gyerek. küzdesz a hasfájása ellen. küzdesz a pelenkacserével, az elaltatással, tulajdonképpen mindennel, hiszen még nem csináltál ilyet, csak próbálgatod, mit hogy is kéne jól csinálni:-) elmaradnak az éjszakai 7-8 órás pihenések, hiszen 2-3 óránként /jó esetben/ kelsz szoptatni vagy éppen tápszert kutyulni. ez a második-harmadik héten érezhető szerintem, hogy fogy az energia. Én a 4. hónap környékén éreztem azt, hogy végem van, nem bírom tovább. állva el tudtam volna aludni. aztán túl lettem rajta pár nap alatt. most 9 hós, állandóan megállás nélkül rakodik, mindig olyan van a kezében, aminek nem szabadna. most megint érzem, hogy a fejemre nőttek a dolgok. nincs időm magamra, nincs időm normálisan a háztartásra. tegnap este 9-kor még vasaltam. de megéri, ha az ember ránéz a kis rakodó vigyorira:-)

2009. jún. 9. 06:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Természetesen nagyon szép minden perc, amit a picuroddal töltesz. Az első napok viszont nekem nehezek voltak. egyrészt mert császárral szültem, és utána nagyon fájt minden mozdulat, ahhoz is segítség kellett, hogy a kisfiamat kivegyem a kiságyból. Másrészt az a bizonyos rádszakadt felelősség, amiről írsz, az valóban egy nagyon erős, és addig ismeretlen érzés. Meg hát ilyenkor az ember lánya kínlódik a szoptatással, ügyetlenkedik, stb. Mindenesetre az első hét végén már sokkal derűsebb volt a helyzet, és szerintem az anyukák nagy része villámgyorsan beletanul a szerepébe.
2009. jún. 9. 08:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki feszült, csak van aki jobban kezeli. Egyszerűen, a kialvatlanság miatti fáradtság okozta ingerültséget nem lehet kikerülni. Nem mindegy, hogy 8 órát egyben alszol, vagy 4 részletben éjjel, főleg mivel nem ehhez volt szokva a szervezeted mindaddig. Ettől függetlenül természetesen szép ez az időszak is, csak fontos, hogy anyuci tudjon eleget pihenni. Ne neki kelljen a háztartással, és amúgy semmivel foglalkozni az első pár hétben, hanem tudjon Ő is pihenni, mikor a baba alszik. A tejci miatt is fontos a viszonylagos kipihentség. Nekem nem volt ilyen szerencsém, de így is túl lehet élni, csak soha nem voltam még olyan fáradt, mint akkor, az első pár hétben. De hamar elmegy, és azt veszed egyszercsak észre, hogy a babád átaludta az éjszakát. :-)
2009. jún. 9. 08:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Hűűűűűűű, most már mindent értek... 1 hetes lesz holnap a babám, ma kapcsoltam be a tv-t először... Evés közben nézem :)
2009. júl. 1. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!