Gyakori dolog, hogy feszülten telnek a babával töltött első napok?
Amikor benne vagy, akkor nem olyan szép. aztán mikor túl vagy rajta, és a baba már fél éves, addigra megszépülnek az emlékek.
Vannak jó pillanatok, pl mikor az ember hazaérkezik a babával, az egy plusz erő és fél gyógyulás. mikor a férjével együtt lehet végre hármasban, és csak nézitek a gyerkőcöt ahogy szundít a kis bababirodalmában:-)
Viszont mikor hazajössz a szervezeted még baromi fáradt a szülés után. fáj itt, fáj ott, uszik a lakás, semmire nincs időd. mindent csinálnál, de még nem bírod. küzdesz azzal, hogy tudjon szopizni a gyerek. küzdesz a hasfájása ellen. küzdesz a pelenkacserével, az elaltatással, tulajdonképpen mindennel, hiszen még nem csináltál ilyet, csak próbálgatod, mit hogy is kéne jól csinálni:-) elmaradnak az éjszakai 7-8 órás pihenések, hiszen 2-3 óránként /jó esetben/ kelsz szoptatni vagy éppen tápszert kutyulni. ez a második-harmadik héten érezhető szerintem, hogy fogy az energia. Én a 4. hónap környékén éreztem azt, hogy végem van, nem bírom tovább. állva el tudtam volna aludni. aztán túl lettem rajta pár nap alatt. most 9 hós, állandóan megállás nélkül rakodik, mindig olyan van a kezében, aminek nem szabadna. most megint érzem, hogy a fejemre nőttek a dolgok. nincs időm magamra, nincs időm normálisan a háztartásra. tegnap este 9-kor még vasaltam. de megéri, ha az ember ránéz a kis rakodó vigyorira:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!