Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az normális, hogy az elválaszt...

Az normális, hogy az elválasztás engem jobban megvisel mint a babát?

Figyelt kérdés

A lányom sosem volt az a nagy cicizős: nem aludt el cicin, hasfájós időszakában nem nyugtatta meg. Ma kiváltottuk az első étkezést (az uzsonnát) és semmi baja nem volt; vidám volt, nevetős, ugyanúgy játszott és aludt mint egyébként. 6 hónapos és azért ilyen hamar, mert sajnos vissza kell mennem dolgozni.

Nektek mi a véleményetek? Nálatok hogy volt?

Egyébként elég anyás: jön a foga és most csak én vagyok jó, csak nálam nyugszik meg.

Csak én fújom fel? Dolgoznak a hormonok? :-)

2012. márc. 3. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
23%
Nem a hormonok dolgoznak,csak a te fantáziád. Ha vissza kell menned dolgozni,akkor már hamarabb is megkezdhetted volna a hozzátáplálást.Így csak hónapok múlva tudod kiváltani a többi étkezést.
2012. márc. 3. 20:27
 2/9 anonim ***** válasza:
80%

Normális. Az elválasztás engem is megviselt, holott már nagyon vártam, mert nekem sokáig szopiztak és már kezdett zavarni. De mégis vége lett egy korszaknak.

Ugyanígy megvisel majd amikor közösségbe adod, amikor először alszik máshol, stb.

Engem még az iskolakezdés is, mert addig olyan kis védettek voltak, és nehéz volt megszokni, hogy beengedem őket az iskolakapunk, nincsenek állandó felügyelet alatt, nincs dadusnéni aki megfésüli, rászól hogy mossa meg a kezét.. és most az első pattanás.... hüpp-hüpp...

2012. márc. 3. 20:28
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

"Ha vissza kell menned dolgozni,akkor már hamarabb is megkezdhetted volna a hozzátáplálást.Így csak hónapok múlva tudod kiváltani a többi étkezést."

Ez nem igaz. Az enyémek sokáig szopizak, akkor is amikor visszamentem dolgozni és a kicsi ment a bölcsibe 1,5 évesen.

2012. márc. 3. 20:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

NE haragudj, de nem nagyon értem. Miért kellett volna, hogy bármi baja legyen? 6 hónaposan 1 étkezést kiváltani teljesen normális. Mondhatnám, a nagy könyv szerinti. Ha jól értem, a többi 4-5 étkezés még ugyanúgy cicből megy.

Pont ez a fokozatosság a lényeg.

Legalábbis nekem mindkét lányomnál ez jött be: 5-6 hónposan kiváltottunk egy étkezést, majd kábé havonta mindig egy újabbat. Végül maradtak az esti, elalvás előttti és a reggeli szopik. Majd 1 évesen reggel már nem nagyon érdekelte őket a reggeli cici. Végül 14, ill 13 hónaposan hagytuk abba "közös megegyezéssel". A kicsivel az 2 hete történt és vígan elvagyunk mindketten. :)

Szerintem normális, ha megvisel. De azért inkább örülj neki, ha gördülékenyen megy. :)

2012. márc. 3. 20:41
 5/9 A kérdező kommentje:

Fura ez a 6 hónap... Nekem azt mondta a szoptatási tanácsadó (az elején voltak gondjaink), hogy 6 hónapig csak anyatej és utána 4-6 héttel lehet az első étkezést kiváltani.

A férjem is azt mondta, hogy kicsit "túlreagálom", és ha a baba rosszul viselné akkor meg az lenne a bajom. Lehet igaza van :-)

Köszönöm a válaszaitokat :-)

2012. márc. 3. 21:39
 6/9 anonim ***** válasza:

"6 hónapig csak anyatej és utána 4-6 héttel lehet az első étkezést kiváltani. "

persze hogy jó úgy, nyugi, nem tudom miről írt az első.

2012. márc. 3. 21:43
 7/9 anonim ***** válasza:

Teljesen normális, hogy rosszul esik neked, legalábbis nekem is így volt.

Viszont az én lányom kb 1 évesen lett cicimániás... nagyjából 7-8 hónapos korától csak reggel és este fogadta el, napközben sosem, majd 1 évesen rácuppant.

Már majdnem teljesen elapadt a tejem, aztán most meg visszajött. 13 hónapos múlt és "kiszolgálja magát" ha alszom még reggel, mikor ő felébred és lezser cuccban vagyok. :) Napközben is állandóan nyúlkálna, venné elő...

Én most pont azon dillemmázok, hogy mennyire hagyjam ezt... Leginkább azért mert harapdál is.. sajnos szándékosan. Ha erről valahogy le tudnám szoktatni, simán szoptatnám még fél évet...

2012. márc. 3. 22:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Én nagyon megértelek ...

11 hónapos a Kisfiam, egyre több mindent eszik, szeret enni, örömmel fogad mindent, de sokszor, 6x-7x szopik még naponta ... És be kell látnom, hogy én jobban ragaszkodom ehhez, mint Ő. Simán elhagyhattuk volna már a cicizések nagy részét, ki tudnám váltani teljesen őket ... de nekem "szükségem van Rá". El sem tudom képzelni, mi lesz, ha ez a köldökzsinór is megszűnik kettőnk között. Mondjuk én borzalmasan rosszul viseltem azt is, amikor egyszer csak nem volt a hasamban, nagyon-nagyon hiányzott :-(

2012. márc. 3. 22:56
 9/9 anonim ***** válasza:

szerintem is picit túlreagálod :)

az elválás szerintem is normális ha megvisel, na de hol vagytok még attól??? majd ha az utolsó, esti etetést...

nálam nagyon furcsa volt ez az egész, küzdöttem végig, hogy csak szoptassam, mindig jöttek akadályok, kevés volt a tejem, de nem adtam fel, korán, 5 hónapos korában hozzátápláltuk, 4 hónapos korától tápi helyett sinlacot kapott. direkt nem tápit, nehogy elválassza magát és még sorolhatnám...

10 hónapos korában egyik napról a másikra nem volt hajlandó cicizni.

és ami a furcsa, borzasztóan megkönnyebbültem, pedig 10 hónapig ezen rettegtem! :)

szóval még nyugi, majd ha elválasztod...

de lehet a munka mellett is tudod majd szoptatni, reggel-este (8hónaposnak már akár elég :)) és majd 2 évesen meg le akarod választani :D

ne szomorkodj előre! :)

2012. márc. 3. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!