Az nagy baj ha 7hós lányom nem nagyon forgolódik?
Szia!
Mennyivel előbb született? Mert ha egy hónappal akkor azt szokták mondani, hogy ő igaziból még 6 hónaposnak felel meg. Szerintem mivel megfordult nincs nagy baj, de ha idegesít a dolog inkább a gyerekorvostól kérj tanácsot vagy keress fel egy gyógytornászt és vele konzultálj.
Ezt próbáld ki, mert 7 hónaposan mi sem akartunk átfordulni, de ez segített sokat. Gyakoroltam vele 2 napig, utánna reggeltől estig csinálta, majd 2 hétre rá már mászott is.
Köszönöm a biztató hozzászólásokat!!:-)
35-36.hét között született a lányom,4hós koráig hordtuk ortopédiára,arra jött rendbe,mert akkora fejlődött ki rendesen a csont a csípőjében.Tehát addig a kengyelben volt,csak feküdt egész nap.Akkor az ortopédus azt mondta nem lesz vele gond,nem kell gyógytorna.,majd be fog indulni a mozgása.Remélem is,hogy így lesz...Tudom nem kell hasonlítgatni mert minden gyerek más és más,de van olyan gyerek aki ilyen idősen már feláll...ezért kicsit zavar a dolog és persze félek is,hogy minden rendben lesz-e.
A kengyel hátráltatta a mozgásfejlődését. Ráadásul koraszülött is. Szerintem nincsen semmi baja. De gondolom alapból jártok neurohabilitációra a koraszülöttsége miatt, esetleg ott paráztattak be ennyire?
Az én fiam túlhordott baba, normál súlyú. Nincs semmilyen izomtónusproblémája. Mégis csak 6,5 hónaposan kezdett el forogni. Most 7 hónapos múlt és már kúszik, most nagyon beindult, pedig nem gondoltam volna, mert eddig elég lusta volt.
Szerintem egyébként az a nem normális, ha már 7 hónaposan jár egy baba. Átlagosan 12-13 hónaposan indulnak el, de 18 hónapos korig "kell" nekik.
A legjobb, amit tehetsz, hogy legyen elég mozgástere, rakd körbe néhány játékkal, és lehetőleg a földön legyen (ne vastag szivacson és ne ágyon, mert az túl puha a mozgáshoz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!