Tápszeres babák szülei, ti a tápszeres dobozon található napi gyakoriság és mennyiség szerint etetitek a babáitokat?
Nem. A lányom nem egy gép, hogy "tömjem", amikor neki nem kell. Ő pontosan tudja, mi a jó neki. Ha nem kéri, nem adom.
Nem halt még bele (jelenleg 7,5 hónapos), hogy kimarad 1×-1× az ebéd vagy a tízórai esetleg. Bepótolta aznap, többet evett pl. uzsonnára vagy vacsorára.
Az ami pedig a doboz oldalára van írva ... oké, jól néz ki.
6 hónaposan a lányom vacsorára 240 ml tápszert evett, most pedig csak 200 ml-t kér.
Nem tömni szeretném én, félreértés ne essék... csupán eddig jóval az "ajánlott" mennyiség alatt evett, most pár napja meg még többet is kívánna. Emiatt vagyok kétségbeesett, hogy adhatok-e neki még... vagy ami a dobozon van az "szentírás".
Nem szeretném túletetni, vagy megtömni, emiatt aggódom, hogy most látványosan többet eszik.
De eddig tényleg kevesebbet evett, és azt hittem ez így normális, erre állt rá.
Viszont most két napja, többet is kér, nem sokkal ugyan, de nem értem...
Emiatt kérdeztem, hogy Ti aszerint etetitek-e.
Köszönöm azt az egyik hozzászólónak, hogy elmondta az ő kisfia többet evett, mert így akkor látom, nem vészes ez.
Igen, egyébként boldog baba, csak most elbizonytalanított. :)
Ha három hónapos, és látványosan többet eszik, mint eddig, akkor az lehet hogy egy növekedési ugrástól van, kb 3 havonta lehet megfigyelni.
Adj neki annyit amennyit jónak látsz, ha kér még, kínáld meg, látni fogod, ha tényleg elég neki.
Nagyon köszönöm... adtam neki, bár félve... de nem bukta ki, és elégedetten elaludt, így sikeresnek tekintem az akciót. Ma már kevesebbet kért, így 2 nap volt aminél ugrást tapasztaltam.
Növekedési ugrás... lehet, ebben igazad van, erre nem gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!