Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kislányomnak mindkét lábán...

A kislányomnak mindkét lábán a2. és a 3. lábujj felső perce összenőtt. Okozhat ez később a járásnál problémát?

Figyelt kérdés
Valaki ilyen jellegű problémáját meg tudná osztani?
2012. márc. 2. 23:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyik barátnőm hasonló adottsággal született, semmi baja, sőt, öttusázó és később hosszútávfutó lett:).
2012. márc. 2. 23:53
 2/15 A kérdező kommentje:
Nahát,örülnék, ha ő is sportolna:)Igazából csak azért aggódom egy kicsit, mert a bal lábán úgy látom, mintha az egyik ujja aláfordulna a másiknak, szóval remélem nem fogja taposni:(
2012. márc. 2. 23:59
 3/15 anonim ***** válasza:
77%
Szia! nem valószínű, az én kisifam most egy éves és neki is ez a helyzet igaz csak az egyik lábán, mondjuk annyira csekély az eltérés, hogy csak 8 hónaposan tűnt fel :) Már egy hónapja jár. A szomszéd kisfiúnak szintén egyik lábán a második ujjperc is össze van nőve, 16 hónapos, 4 hónapja jár, nekik az orvos azt mondta, ez csak esztétikai "hiba", majd ez lesz a szexepiljük :D
2012. márc. 2. 23:59
 4/15 anonim ***** válasza:
64%

Fúúú...az én fiamnak mind a 2 lábán, de nagyon édi, jártunk baba úszásra élvezte:)

Kis béka:)

Nincs semmi baja, 11,5 hónaposan elindult, azóta teper, most 20 hónapos:)Kicsit nehezebb körmöt vágni:)De mindenhol azt mondták ez a sexepilje:)

2012. márc. 3. 00:12
 5/15 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem valóban okozhat később problémát,főként,ha úgy látod,hogy már alá kezd fordulni az ujja. Felelőtlenség ezzel a dologgal nem foglalkozni,mert szinte biztos,hogy műtéttel korrigálni lehet.és ugye a lábunkra életünk végéig szükségünk van.Vidd el orthopédushoz,kérd ki a véleményét.
2012. márc. 3. 00:40
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az egyik osztálytársamnál volt ilyen, neki megműtötték úgy 8 éves korában. Nyilván nem műtötték volna meg, ha nem lett volna rá szükség.

De hogy miért vártak ennyi ideig vele, nem tudom.

2012. márc. 3. 01:19
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős?
2012. márc. 3. 01:51
 8/15 A kérdező kommentje:
5,5 hónapos,természetesen megyünk ortopédushoz,de neurológián azt mondták, hogy elég menni, ha jár.Persze beszélek vele.Kíváncsi voltam van -e hasonló példa.
2012. márc. 3. 08:42
 9/15 anonim ***** válasza:

Én csak olyat ismertem, akinek a kezén kettözött volt a hüvelykujja, de őt is megműtötték kb 1,5 éves korában, főleg esztétikai ok miatt, de elvileg akadályozhatta volna a finommozgását, pedig neki csak "nagyobb" volt így az ujja, nem volt összenőve a másikkal. 6 ujjú ill. lábujjú gyerekeket ismertem még (családi halmozódás volt), de nekik is mind leműtötték a felesleges ujjat a lábukról is, pedig az nem akadályozta volna őket.

Én a helyedben megműttetném, beszélj a háziorvossal, gyereksebésszel, ortopédorvossal.

2012. márc. 3. 10:14
 10/15 anonim ***** válasza:
A kislanyomnak az egyik lábán két kis ujja lett volna, de az össze van nőve. Plusz a mellette levő ujj hoz is kicsit hozza van nőve. Ő mar jár, eddig nem okozott problémát. Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy ez max esztétikai okokból lehet gond,ma úgy nem. A babacipok eddig nem nyomják neki, de nem tudom, később mi lesz. Mindenesetre ha ő kéri, hogy muttessuk
2012. márc. 3. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!